FOTO: ‘IZGLEDALO JE KAO DA NAM STIŽU VANZEMALJCI’ Stanovnici velegrada u Južnoj Africi šokirali se kad su pogledali u nebo


Stanovnici Cape Towna u Južnoafričkoj Republici nakon pogleda na nebo vjerojatno su pomislili da će se na njihov grad spustiti svemirski brod. Naime, oblaci su se formirali na nevjerojatan način i izazvali laganu paniku na ulicama velegrada. Sve je ovjekovječio fotograf Kyle Mijlof.
– Ovo je apsolutno fantastično. Oblaci su se počeli formirati iznad planine u 15 sati, a ja sam sve slikao tri sata poslije – rekao je Mijlof i ispričao kako je uslikao spektakularnu fotografiju koju je objavio na Instagramu.
– Vozio sam se na motoru, stao i opalio fotografiju. Čak nisam stigao ni skinuti kacigu. Iskreno, viđao sam ovakve stvari i ranije u svijetu, ali nikad u Cape Townu.
Iako scena izgleda kao da ju je kreirala neka izvanzemaljska sila, meteorolozi imaju objašnjenje što se dogodilo.
– Oblaci su se formirali na vrhu valova u atmosferi uzrokovanih zrakom koji dolazi preko planina. Ovo je uobičajena scena, iako oblaci češće poprime oblik lukova – izjavio je meteorolog Sky Newsa Chris England, pojašnjavajući da se ovakvi oblaci nazivaju ‘lentikularnim oblacima’, što dolazi od latinskog izraza
capetown5_956285S0

(jutarnji.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.