O TOME SE ŠUTI: Vršnjaci kamenovali učenike Srpske pravoslavne gimnazije u Zagrebu


Ravnatelj Srpske pravoslavne opće gimnazije Slobodano Lalić, čiji su učenici ovih dana prvo verbalno napadnuti, a zatim su i kamenovani od vršnjaka iz jedne zagrebačke škole, otkrio je za N1 zabrinjavajuće informacije.
Naime, razlog zašto je javnost doznala za ovaj incident je to što su prilikom napada razbijeni prozori Duhovnog centra u kome stanuje Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, pa je o tome tri dana kasnije Mitropolija zagrebačka izvijestila na svojim stranicama.
“Takvi incidenti se događaju, ali mi kao škola obavještavamo samo nadležne institucije o tome – Ministarstvo unutarnjih poslova, Gradski ured za obrazovanje, Centar za socijalnu skrb. Ovaj puta to nije bio samo sukob među djecom, nego su razbili i ulazna vrata. Ranije nismo to davali u medije – nismo ni sada, to je učinio SPC – jer mi se nadamo da će to rješavati službe koje to imaju za zadatak”, kazao je Lalić.
Na upit koliko se često događaju ovakvi vršnjački napadi, odgovorio je: “Dosta često, no, ne bih o tome u detalje, jer o tome redovno objavještavamo nadležne institucije”. U zadnjih godinu dana, naglašava, nije bilo ozlijeđenih.
“Ovaj je napad započeo u autobusu, a tamo je bilo i odraslih koji, nažalost, nisu bili voljni da zaštite naše učenike”, sa žaljenjem je zaključio Lalić za N1.
Naime, učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu kamenjem je napala grupa njihovih vršnjaka iz obližnje zagrebačke škole, a tom prIlikom je razbijeno i staklo na ulaznim vratima zgrade mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija.
Incident se dogodio 6. studenog, kada su učenici Srpske pravoslavne opće gimnazije dolazili na nastavu, ali, srećom, u ovom napadu nitko od učenika nije ozlijeđen.
Fizičkom napadu je prethodilo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi u autobusu javnog prijevoza, a nastavljeno je gađanjem kamenjem na ulici i po ulasku u dvorište Gimnazije.
Kamenje je bacano na učenike i preko ograde škole, pa je razbijeno staklo na ulaznim vratima Gimnazije i Duhovnog centra.

(net.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.