SKANDAL POTRESA SVETU STOLICU Bordeli i saloni za masažu u nekretninama Vatikana


Nekretnine u vlasništvu Vatikana u Rimu služe kao saune i saloni za masaža u kojima svećenici plaćaju za seksualne usluge, stoji u jednom od niza izvještaja koja su vrlo sramotno za Crkvu, a čiji su detalji počeli izlaziti u javnost nakon najnovije afere “Vatileaks”, piše Dnevnik.hr.
Također se navodi kako su vrijedne nekretnine, u centru glavnog grada Italije, iznajmljene po cijenama daleko ispod tržišne vrijednosti, a sve kako bi se vratile usluge onima od kojih su ih određeni dužnosnici Vatikana očito trebali.
Među nekretninama koje se spominju u dokumentu koji je u javnost plasirala neka od ‘vatikanskih krtica’ su i one u dvije ulice u blizini talijanskog parlamenta te solarij kod Piazze Barberini, piše Independent.
Posebno je izdvojen jedan dio vatikanske organizacije – Kongregacija za nauk vjere. Ona upravlja sa stotinama nekretnina u centru Rima koje su vrijedne stotine miliona eura.
Prije dvije godine javnost je saznala i da je Vatikan kupio vrijedan stambeni blok u Rimu u kojem je bila smještena i najveća gay sauna u Evropi. Iza ove vatikanske investicije stajao je kardinal Tarcisio Bertone.
Taj isti kardinal, kako se ispostavilo u ‘Vatileaksu’ koristio je 200 hiljada eura od milodara za bolesne kako bi obnovio svoj penthouse.

(avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.