ČEKAJU BLAGOSLOV POLITIKE: Ove novine uvode se u hrvatski školski sustav


Ako dobije političku podršku, hrvatski obrazovni sustav od iduće bi školske godine trebao funkcionirati na drugačiji način. Promjene će prvo biti uvedene u 60 škola, a potom će se od 2017. proširiti na ostale.
Kurikularna reforma uvodi niz novosti u hrvatski obrazovni sustav. Naravno, u slučaju da dobije političku potporu. Novosti kreću već iduće godine i to u 60 škola. U ostalima bi trebale zaživjeti 2017. piše HRT.
Reformom se ukida opći uspjeh, a vrednovat će se zaključne ocjene predmeta vezanih za nastavak obrazovanja. Prvašići neće imati brojčane ocjene, a na isti način ocjenjivat će učitelji i djecu drugih razreda. Roditelji će pritom dobiti upute što dijete treba dodatno naučiti.
Devetogodišnja naobrazba i fleksibilna satnica
Uvodi se i fleksibilna satnica u svim razredima, odnosno ravnatelji i nastavnici moći će organizirati nastavu fleksibilno. Predviđa se i produljenje nastavne godine i to kroz projektne tjedne.
Reformu će doživjeti i strukovno obrazovanje, a najveća novina je učenje na radnome mjestu od prvog razreda. Učenike očekuje i devetogodišnja osnovna naobrazba, kako je to ranije i najavljivano, piše HRT
U školu će se ići ranije, a trajat će duže

(Danas.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.