ODUŠEVILA CIJELI SVIJET Košarkašica iz Srbije ostala bez noge prije dvije godine, a danas ponovo igra košarku


Iz Srbije nam stiže nevjerovatna priča o hrabroj košarkašici koja se samo 26 mjeseci nakon saobraćajne nesreće u kojoj je ostala bez noge, ponovo vratila na teren. U sklopu 6. kola Prve ženske lige Srbije, Nataša Kovačević je za Crvenu zvezdu odigrala svoje prve minute nakon velike nesreće i tako postala prva košarkašica u čitavoj Europi koja sa specijalnom protezom igra profesionalnu košarku.
Nataša je odigrala 16 minuta u pobjedi Zvezde nad Studentom iz Niša, a pritom je postigla pet poena, uz tri skoka, tri osvojene lopte i jednu asistenciju.
– Svima u Srbiji je srce bilo puno. Ova djevojka je pobijedila sve, a ovo je samo početak – piše Blic.
Nataša je prije nešto više od dvije godine doživjela tešku saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, a košarkašica je tada igrala za Győr. Autobus u kojem su na prijateljsku utakmicu putovale košarkašice Győra, skrenuo je s puta kako bi izbjegao direktan sudar s automobilom koji je prešao na njihovu stranu, a nesretnoj Nataši je poslije morala biti amputirana noga.
– Sanjala sam da imam obje noge, nekoliko puta, no onda se probudim, nasmijem i kažem sama sebi – bar ne mogu ustati na lijevu nogu – kazala je mlada 21- godišnja košarkašica.

(avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.