Procjena: Milanović dolazi kod Kolinde sa 65 do 70 mandata?


Konzultacije o mandataru vlade mogu se održati najranije 23.11. Razlog odgode je ponavljanje izbora na nekoliko biračkih mjesta i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Svi SDP-ovi zastupnici koji bi trebali uči u novi saziv Sabora u petak u 17 sati trebaju doći u središnjici na Iblerov trg. Razlog okupljanja je prikupljanje potpisa s kojima će Zoran Milanović otići na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, neslužbeno doznaje Večernji list.
Potpise će paralelno skupljati i koalicijski partneri lijeve koalicije i zatražiti podrške svih onih koji su spremni podržati Milanovića za budućeg mandatara.
– Mi računamo da ćemo imati od 65 do 70 potpisa. Tu mislimo na potpise IDS-a, svih manjinaca, Radimira Čačića, ali i na podršku HDSSB-a koji ima dva mandata – rekao je jedan visokopozicionirani SDP-ovac.
Konzultacije na Pantovčaku vrlo vjerojatno neće započeti idući tjedan. Iako bi DIP službene i potpune rezultate izbora trebao objaviti do srijede, doznaje se kako je najraniji termin za početak konzultacija 23. studeni. Bude li žalbi na ponovljene izbore, konzultacije bi se mogle odgoditi za 25. studeni.
Ono što je pomaknulo termin konzultacija je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a predsjednica istog dana odlazi u Istanbul na konferenciju Atlantskog vijeća.

(24sata.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.