Žena oslobođena iz koncertne dvorane u Parizu: Napadači su cijelu noć ubijali taoce


Crna bilanca serije terorističkih napada u petak uvečer u Parizu je više od 153 ubijenih osoba, ali izvjestitelji iz francuske prijestolnice upozoravaju kako bi konačna brojka mogla biti i znatno veća.
Jedna žena koja je oslobođena iz koncertne dvorane Bataclan u ranim jutarnjim satima, ispričala je da su napadači cijelu noć ubijali taoce.
“Posljednji terorist raznio se kraj nas, oko pola četiri ujutro”, kazala je.
Prema policijskim izvorima, u kratkom vremenskom roku izvedeno je šest simultanih napada na lokacijama gdje se okuplja veći broj ljudi. Skoro u isto vrijeme jedan ili više napadača su upali u popularni kambodžanski restoran i iz automatskog oružja ubili još neutvrđen broj ljudi.
Policija je službeno potvrdila kako se širom grada dogodilo šest terorističkih napada, potvrđeno je i da su dva bila samoubilačka te jedan bombaški. Potvrđeno je i da su osmorica terorista mrtvi, a i jutros traje potraga za potencijalnim pomagačima.
Francuski predsjednik Francois Hollande u Parizu je sazvao sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost koji je počeo u 9:00 sati. Nakon toga očekuju se sigurnosne odluke ostalih članica Europske unije.

(Radiosarajevo.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.