Anonymousi objavili rat Islamskoj državi: Počinjemo lov (VIDEO)


Haktivistička grupa Anonymous, koja je prije izvjesnog vremena započela elektronsku bitku protiv Islamske države (IS), objavila je potpuni rat ovoj terorističkoj grupi zbog napada u Parizu.
Zakleli su da počinju lov i da će na netu pronaći svakog džihadistu koji ih podržava.
Misiju da se iskorijeni propaganda terorizma i mreža regrutiranja objavili su na YouTube videu, gdje je njihov glasnogovornik, noseći ikonsku masku Guya Fawkesa, obznanio da se pokreće njihova najveća operacija ikada.
Obećali su da će svoje vještine iskoristiti da ujedine čovječanstvo i grupa je upozorila teroriste da očekuju masovne cyber napade: “Anonymousi iz cijelog svijeta će vas loviti. Trebate znati da ćemo vas naći i da vas nećemo pustiti.“
Anonymous je od ranije krenuo u borbu protiv, kako ih zovu,Daesha (pogrdni naziv za IS koji vrijeđa njihove teroriste) te su tokom godine objavili hiljade Twitter naloga koje su vodili članovi IS-a.
Njihov rad je rezultirao tim da je srušeno 149 sitove IS-a, zatvoreno je 101 hiljada Twitter računa i oboreno skoro šest hiljada videa propagande ove teroristički grupe.

(radiosarajevo.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.