Francuskinja iz Pariza objasnila zašto ne želi promijeniti svoju profilnu sliku na Facebooku


Urednica jednog online francuskog magazina, objavila je razlog zbog kojeg nije, niti namjerava promijeniti profilnu fotografiju na Facebooku u boje francuske zastave.
Korisnici Facebooka širom svijeta iskazali su solidarnost s građanima Pariza dodajući preko svojih profilnih fotografija proziran sloj u bojama francuske zastave. Ta društvena mreža i sama potiče korisnike da se na taj način solidariziraju s Francuzima te da pokažu podršku.
Milioni korisnika promijenili su na taj način svoje profilne fotografije, nakon krvavog crnog petka u Parizu, gdje je kasno navečer taj dan u nekoliko napada ubijeno čak 129 osoba, a više stotina ih je ranjeno ili povrijeđeno.
No, Charlotte Fathan, urednica online magazina “Art Saves Lives International”, javno je objavila kako neće mijenjati svoju profilnu fotografiju nakon terorističkog napada u Parizu.
“Neću promijeniti svoj profil u boje francuske zastave, iako sam Francuskinja iz Pariza. Razlog zbog kojeg to neću učiniti, jest taj da ako to učinim samo za Pariz, to ne bi bilo u redu. Da to radim za svaki napad u svijetu, morala bih mijenjati svoju profilnu fotografiju svaki dan i nekoliko puta dnevno. Moje srce ide prema svijetu, bez granica, bez hijerarhije i svaki ljudski život koji je izložen napadu ekstremista mi je vrijedan, bez obzira radi li se o religisjkom ekstremizmu, predrasudama ili profitu! Nemojte biti dio mentalitat “mi i oni”, što ratni huškači upravo žele od vas”, napisla je na svom Facebook profilu Farhan.

(avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.