NEVOLJA ZA HRVATSKU: Srpski mediji tvrde da Slovenija zatvara granicu, Slovenci demantiraju


Na osnovu dogovora zemalja članica Schengena, Srbija je obaviještena da će doći do zatvaranja granica Slovenije i Austrije, te da i Hrvatska razmatra zatvaranje svoje granice, a tijekom ponedjeljka isto je najavila i Makedonija, objavili su večeras srpski mediji.

Ta je inicijativa, prema pisanju beogradskog Blica, krenula iz Slovenije koja ju je nazvala “usporavanjem”, a podrazumijeva da će se preko njezine granice dnevno propuštati najviše 2.500 ljudi.

Hrvatska i Srbija bit će u problemima

Ako se priljev izbjeglica preko Grčke nastavi sadašnji tempom, tada bi se – piše Blic – u najvećim problemima našle Hrvatska i Srbija.

Državni tajnik u slovenskom Ministarstvu unutarnjih poslova Boštjan Šefic večeras je slovenskim novinarima demantirao tvrdnje objavljene u srpskim medijima.

“Slovenija ne zatvara granice. U suradnji sa susjednim državama istovremeno pripremamo mjere za kontrolu priljeva izbjeglica s obzirom na raspoložive kapacitete. Te mjere ne znače zatvaranje granica”, kazao je glasnogovornik policijske uprave Drago Menegalija.

Slabiji priljev izbjeglica nakon napada u Parizu

Srpski mediji javljaju kako je proteklih nekoliko dana, nakon terorističkog napada u Parizu, ulaz izbjeglica u Srbiju manji nego prije i da ih dnevno ulazi oko četiri i pol tisuće.

Hina pak javlja kako je danas do 18 sati u Hrvatsku ušlo 4.278 migranata, a od početka migracijske krize kroz našu državu prošlo ukupno 401.226 migranata.

U zimskom prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu trenutačno se nalazi 3.286 osoba. I dalje se očekuje dolazak migrantskog i izbjegličkog vala iz Srbije, navodi MUP RH na svojim interneskim stranicama.

Izvor: net.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.