SVEMIRSKO SMEĆE ILI…I drugi misteriozni NLO srušio se u polje u Španiji!


Po drugi put u pet dana misteriozni objekt je otkriven na polju a rastu strahovi da je možda došao iz svemira.
Nešto dosta čudno događa se na nebu iznad španskog gradića Calasparre, a zabrinuto lokalno stanovništvo zahtijeva odgovore. Po drugi je put u pet dana misteriozni cilindrični predmet težine oko 20 kilograma pao u okolici gradića s 9.700 stanovnika.
Pad prve metalne kugle 3. studenog prouzročio je začuđenost, pa čak i malo smijeha, nakon što se kugla srušila u farmu koza a otkrila ju dva zapanjena pastira. Ali jučer je seljane šokirala vijest da se druga kugla zabila u zemlju u zaseoku Villavieji, koje se nalazi odmah do mjesta prvog pada.
Farmer je hitno nazvao Guardiu Civil koja je čuvala drugi predmet cijelu noć do dolaska istražitelja. U međuvremenu je cijelo područje blokirano.
Gradonačelnik Calasparre, Jose Vélez pozvao je vlasti da daju zabrinutim stanovnicima odgovore u vezi neobičnog fenomena.
“Odakle dolaze ti predmeti?”, pitao je gradonačelnik. “Zašto padaju baš ovdje? Hoće li ih još pasti? I što će se dogoditi ako neki od tih predmeta padne na gusto nastanjeno područje?” Kritizira nedostatak informacija od španske vlade i misli da se radi o ozbiljnijim stvarima nego što na prvi pogled izgledaju.
“Stanovnici se stvarno brinu o tome što se događa i zahtijevaju objašnjenje.”
Nakon što je otkrivena prva kugla, seljak je javio kako je vidio sedam ili osam vatrenih lopti rano ujutro pa se vjeruje kako bi uskoro moglo biti još otkrića.
Istražitelji su potvrdili kako je drugi okrugli predmet jako sličan prvome te da je oko 80 centimetara promjera.
Uspostavljen je atomsko-biološko-kemijski protokol kako bi se izbjegle bilo kakve potencijalne opasnosti.
Smatra se da bi lopte mogli biti ostaci stare svemirske rakete a Evropska svemirska agencija iz Noordwijka upozorila je da bi ‘smeće’ moglo pasti na Zemlju negdje oko 14. oktobra.
Stručnjaci kažu da je orbitalno smeće sve veća opasnost a ne naučna fantastika, te da se taj problem nekako mora riješiti. Procijenjuje se da ima oko 16.000 predmeta u zemljinoj orbiti a koji bi mogli oštetiti ili uništiti satelite.
U međuvremenu, gradonačelnik Calasparre upozorio je sugrađane da budu jako pažljivi ako pronađu još neki čudni predmet te da odmah zovu policiju.

(avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.