UHIĆEN ŠTAJERSKI ŽIGOLO: Snimkama seksa ucjenjivao sredovječne i bogate žene


Rok Kološa, poznatiji kao ‘štajerski žigolo’, uhićen je u Švicarskoj na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisala slovenska policija. 28-godišnjak je osuđen na tri i pol godine zatvora jer je nekoliko žena ucjenjivao snimkama seksa, javlja 24 ur.

Kološa su u ponedjeljak Švicarci na ljubljanskom aerodromu predali slovenskim policajcima.

Osim Kološa, osuđeni su i Mitja Bohak te Josip Johas koji su također sudjelovali u ucjenama.

Mariborska trojka je žene, za koje su ocijenili da su pogodne za takvu vrstu ucjene, pronalazili preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Tada je na scenu stupao Kološa, u vrijeme počinjenja djela 23-godišnji nezaposleni mladić, prozvan u medijima ‘štajerski žigol’”, te im nudio seksualne usluge koje je bez njihova znanja snimao 3-centimetarskom mini-kamerom, skrivenom u privjesku za ključeve.

Većina toga zbivala se u dva ljetna mjeseca 2010. godine, kada je Kološu i njegova dva poslovna partnera, Mitju Bohaka i Josipa Johasa, uhitila policija, otkrivši s kojeg računala ženama dolaze prijetnje da će njihovim poslodavcima ili muževima poslati snimke na kojima su u seksualnom odnosu s Kološom, ukoliko ne dostave 2 do 4 tisuće eura na dogovoreno mjesto.

Za žrtve su uglavnom birali žene srednjih godina, udate ili s dobrom poslovnom karijerom i plaćom.

Izvor: net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.