Akcija u Parizu i dalje traje: Ubijen najmanje jedan terorista, ranjeno više policajaca


Tokom policijske akcije rano jutros je u sjevernom pariskom kvartu Saint-Denis došlo do sukoba između policije i bjegunaca osumnjičenih za nedavni teroristički napad u glavnom gradu Francuske.
U toku lov na teroriste: Pratite uživo akciju vojske i policije u Parizu (VIDEO)
Nova pucnjava i eksplozije u Parizu: Ima mrtvih, ranjenih, policija i vojska love teroriste (VIDEO)
Operacija i dalje traje i kvartom odjekuju eksplozije i pucnji, javlja Anadolu Agency (AA).
Francuski Le Figaro javlja da je najmanje jedan napadač ubijen, a trojica policajaca ranjena tokom oružanog sukoba koji traje.
Nezvanični izvori javljaju da je broj žrtava veći, ali policijski zvaničnici još nisu komentirali slučaj. Jedna osoba se navodno raznijela bombom.
Policijska akcija u Seint-Denisu počela je jutros u 4.30 sati prema lokalnom vremenu i pokrenuta je s ciljem pronalaska „devetog napadača“, odnosno osobe koja se tereti za učešće u prošlosedmičnom napadu u Parizu.
Načelnik Saint-Denisa Didier Paillard potvrdio je da je akcija u toku i da se sve dešava u samom centru ove općine i u neposrednoj blizini tamošnje Bazilike. Paillard je kazao da su sve ceste prema mjestu incidenta zatvorene i da škole danas neće raditi u ovom dijelu Pariza.
Grupa napadača u petak je izvela teroristički napad u Parizu u kojem je ubijeno 129, a ranjene 352 osobe. U napadima na šest lokacija poginulo je i sedam napadača. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija IS.

(Radiosarajevo.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.