E SAD SU ZAKOMPLICIRALI: Dodig i Melo si znatno otežali put prema polufinalu


Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo izgubili su u 2. kolu ATP Mastersa u Londonu od Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua s 4:6, 6:7 (3). Tako su si uvelike smanjili izglede za prolazak u polufinale završnog turnira.

Nakon dva odigrana susreta Dodig i Melo imaju po pobjedu i poraz, dok su Rojer i Tecauovom pobjedom osigurali prolazak u polufinale, jer imaju dvije pobjede. Kako bi se treću godinu zaredom plasirali u polufinale Mastersa (lani su igrali finale, a preklani polufinale), Dodig i Melo u posljednjem kolu moraju svladati Poljaka Marcina Matkowskog i Srbina Nenada Zimonjića, koji su izgubili oba svoja dosadašnja susreta, ali istodobno im je potrebna i pomoć Rojera i Tecaua koji bi morali svladati Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta.

U petak protiv Matkowskog i Zimonjića

Kao i u prvom susretu u Londonu protiv Herberta i Mahuta, Dodig i Melo lošije su ušli u dvoboj, te izgubili servis u trećoj igri meča, a to je nizozemsko-rumunjskoj kombinaciji bilo dovoljno da prvu dionicu riješi u svoju korist sa 6:4. I drugi se set odvijao na sličan način, ponovno je Melo izgubio servis u trećoj igri, a Rojer i Tecau su tu prednost držali do servisa za meč kod 5:4. Do tog trenutka hrvatsko-brazilska kombinacija nije imala niti jednu break-loptu, ali tada je osigurala dvije. Na prvu je Dodig retern izbacio u aut, ali je zato na drugu, koja je ujedno bila i meč-lopta suparnika, naš igrač odličnim reternom natjerao Tecaua da promaši volej. Tako je pobjednik drugog seta odlučivan u tie-breaku, ali zbog nekoliko lošijih reakcija Mela, Rojer i Tecau su uvjerljivo dobili taj dio igre sa 7:3 i plasirali se u polufinale.

Bio je ovo drugi međusobni ogled Dodiga i Mela protiv Rojera i Tecaua, a sada je omjer pobjeda 1-1. Hrvatsko-brazilska kombinacija slavila je u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa na putu ka svom prvom Grand Slam naslovu. Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Rojer i Tecau vode s 2-0 i razlikom setova 4-0, Herbert i Mahut imaju omjer 1-1 i razliku setova 4-3, Dodig i Melo uz omjer 1-1 imaju razliku setova 2-3, a Matkowski i Zimonjić su s omjerom 0-2 i razlikom setova 0-4 otpali iz borbe za polufinale. Mečevi 3. kola igraju se u petak.

Izvor: net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.