Jutros uhićen Zdravko Mamić, njegov sin Mario i još četvero


Među uhićenima je Mamićev sin Mario, ali ne i brat Zoran. Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović je s reprezentacijom u Rusiji. U tijeku je pretres njegove kuće
Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i još pet osoba uhićeni su rano jutros.
– U ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli su djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice kluba – priopćili su jutros iz Dinama.
Među šestoricom uhićenih nije mlađi brat, trener Dinama Zoran Mamić, ali je među njiima Mamićev sin Mario Mamić.
Navodno su uhićeni Mamićev nećak Mislav, Nikki Vuksan, nogometni menadžer i Dinamov savjetnik, te Sandro Stipančić.
Terete ih za 78 milijuna kuna?
Policija, neslužbeno se doznaje, istražuje sumnjive transfere nogometaša iz Dinama koji su obavljeni preko nekadašnje agencije Mamić sport agency (MSA), koju je vodio Mamićev sin Mario. Navodna šteta je 78 milijuna kuna.
Novac stečen utajom poreza “prao” se preko tvrtki u Hong Kongu i još nekoliko zemalja.
Policija u Mamićevoj kući
U vilu Zdravka Mamića na Tuškancu stigli su istražitelji PN USKOK-a. Odvjetnica Jadranka Sloković upravo je izašla iz Mamićeve vile. Nije željela davati izjave novinarima.
Vrbanović se vraća iz Rusije
Izvršni direktor HNS-a još nije uhićen jer je s reprezentacijom u Rusiji pa će ga policija uhititi čim stupi na hrvatsko tlo.
U tijeku je pretres Vrbanovićeve kuće, potvrdio nam je njegov odvjetnik Mate Matić.
Uhićeni ljetos zbog primanja i davanja mita, utaje poreza…
Podsjetimo, braća Mamić privedena su početkom ljeta kada je USKOK potvrdio da protiv Zdravka i Zorana Mamića provodi ‘hitne dokazne radnje’ zbog sumnje na primanje i davanje mita, utaju poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u kojima je osim čelnika Dinama sudjelovala i službena osoba Porezne uprave.
Tada je PNUSKOK iz prostorija Dinama izuzeo veću količinu dokumentacije te je pretraga ondje završena. Istraga se vršila po nalogu Županijskog suda, a provodio je ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta PN USKOK.
Čelnici Dinama Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak. Zdravko Mamić tada je okupljenim novinarima rekao da je nevin i da će to i dokazati.

(24sata.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.