Uspješne žene iz BiH osvojile Tursku: Jelena i Samra predstavljaju kolekciju “JJ by S&M”


Priča o dvije uspješne mlade žene koje, udruživši svoje snage, hrabro koračaju u nove pobjede, tema je turskih medija koji, naglašavajući uspjehe Sarajki, najavljuju njihovu kolekciju ”JJ by S&M’.

Porijeklom iz Sarajeva, Jelenu Jugović Tuncel i Samru Menzilović Ćatić život je odveo u Tursku, gdje su, nakon uspješnih samostalnih karijera, prije nekoliko mjeseci odlučile započeti i zajedničku.

O kolekciji za koju se nadamo da će oduševiti sve pripadnice ljepšeg spola kažu da predstavlja priču o modernoj ženi koja uspjeva uskladiti privatnu i poslovnu stranu života. “JJ by S&M” broji 11 modela, te kao i sve dosadašnje kolekcije slavi ženu.

– Kolekcija je “ready to wear” linija i ono što je specifično za moj dizajn je da u jednom komadu, dodatkom raznih modnih detalja, imate tri ili čak više kombinacija – pojasnila je za Faktor.ba Samra i naglasila kako su njihove kreacije praktične za zaposlenu ženu koja nema vremena za višednevna presvlačenja i koja dodajući jedan modni dodatak, nakon radnog vremena, dobije potpuno novu kombinaciju za večeru ili koktel.

Iako se poznaju dugi niz godina, do profesionalne saradnje ove dvije uspješne Sarajke došlo je prije nekoliko mjeseci kada su radile serijal “Otoman u savremenom duhu” gdje je Jelena angažirala Samru, kao dizajnera iz BiH koji je zajedno sa njom donio duh Bosne i Hercegovine u Tursku.

– Od tog trenutka, naši senzibiliteti su se prepoznali i iz toga se rodila nova saradnja za našu prvu zajedničku kolekciju ”JJ by S&M” – rekla nam je Jelena i dodala kako je moda za nju umjetnost, a zahvaljujući Samri i njenom nevjerovatnom talentu i ukusu, njihove ideje pretočene su na papir.

Ljubav prema modi i modnom dizajnu Samra njeguje još od srednjoškolskih dana.

– Ovaj posao morate zaista voljeti i živjeti 24 sata na dan, jer u modi danas jeste, sutra niste – rekla nam je Samra i dodala da i kada se dogode teški momenti od velikog je značaja da se sjetite koliko volite svoj poziv i da ga radite iz ljubavi.

Kako nam je ispričala, karijeru je započela 2007. godine kada je debitovala sa svojom prvom revijom, a sa 22 godine je imala svoju prvu samostalnu reviju.

Jelena-Samra
inmedia.ba

– Poslije toga sve je išlo nekako po pravilu učešća na sedmicama mode i traženja svoje zvijezde na bosanskohercegovačkom modnom nebu – rekla nam je Samra i naglasila da njen dizajn slavi žene i njihovu raskoš.

Kako nam je pojasnila, njen rad na neki način posvećen je i tome da žena može uspjeti u svemu što naumi i dokazuje činjenicu da može biti jednaka u današnjem drustvu, te da su žene više od ljepote.

Jelena Jugovic-Tuncel i Samra Menzilović Ćatić poznaju se iz perioda kada su se bavile modelingom.

– Karijeru modela sam počela 2008. godine kada sam predstavljala Bosnu i Hercegovinu u Kini na izboru “Queen of World” – ispričala nam je Jelena i dodala kako nakon toga 2009. godine slijedi televizijski show “OBN star model” gdje osvaja prvo mjesto.

Kako nam je Jelena ispričala, 2013. godine otišla je u Istanbul kao model, gdje se nižu uspjesi vezani za započetu karijeru.

– Već 2014. godine imala sam uspjeha na kastingu za seriju, tako da sam dobila priliku pojaviti se u nekoliko epizoda serije “Cesur Hemşire”, nakon čega je uslijedila mala uloga sa najpoznatijim turskim komičarem Tolgom Cevikom u filmu “Patron mutlu son istiyor” – pohvalila se Jelena i dodala da je početkom 2015. godine upisala “Bisanfa Sanat Akademisi”, privatnu akademiju za glumu.

Kolekciju, koja je trenutno u izradi, Sarajke će prezentovati u Januaru 2016.godine.

inmedia.ba
inmedia.ba

– Vizual za kolekciju od modnog videa, pa do fotografija, planiramo napraviti u Turskoj, gdje ćemo u vidu showrooma, u malo intimnijem okruženju, zainteresirane dame upoznati sa našim radom – najavile su naše sagovornice i naglasile da nakon toga slijedi predstavljanje u Sarajevu.

Kako su ove uspješne žene najavile, tokom proljetnih dana planiraju se predstaviti na Fashion weeku u Turskoj, a nakon toga, malim, ali sigurnim koracima, kreću u nove pobjede.

Izvor: inmedia.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.