Logiranje na Facebook ili Gmail sa lozinkom više nije sigurno


Hakerski napadi i razne prevare na internetu sve su učestaliji, pa nijedna lozinka nije dovoljno sigurna. Ne pomaže ni redovno mijenjanje lozinki, a jedini način da budete sigurniji jest uključivanje dvostruke autentifikacije.
Servisi poput Facebooka i Gmaila tu su opciju već ponudili svojim korisnicima, a ako je niste uključili, možda je vrijeme da još jednom razmislite.
Prvi korak autentifikacije i dalje će vam biti isti, a sastoji se od upisivanje lozinke. Drugi korak, koji garantuje dodatnu sigurnost, sastoji se od potvrđivanja identiteta upisivanjem šifre koja vam je poslana na telefon ili e-mail.
Iako će vam zbog uključivanja ove opcije trebati nešto više vremena za logiranje na Facebook i Gmail, vaši podaci bit će zaštićeniji, a hakerima će pristup biti otežan.
Aktiviranje dvostruke autentifikacije omogućavaju svi popularniji servisi poput Facebooka, Googlea i Twittera. Upute možete pronaći ako upišete “two step verification” u tražilicu unutar stranice ili odete na “Postavke” i potražite opciju “Sigurnost”. Tamo ćete pronaći i “Two Step Verification”.

(fokus.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.