NAJBOLJA NUTELLA TORTA KOJA SE NE PEČE


Torta je san snova, nije preslatka ni preteška, ma odlična!

Sastojci Podloga:

24 kom oreo keksića (cca 250g)

125 g margarina

sirni fil:

125 g quark sira (u sparu je topfen)

100 g sirnog ili mliječnog namaza

250 ml slatkog vrhnja

1 limun

3 žlice šećera

1 paketić vanilin šećera

1 paketić želatine (ili 6 pločica)

Mliječni fil:

1 L mlijeka

12 žlica gustina

6 žlica šećera

2 paketića vanilin šećera

200 gr Margarina

8 oreo keksića

4-5 žlica Nutelle

Priprema

1. Za podlogu treba nožem odvojiti bijelo punjenje od 24 oreo keksića i staviti u posebnu posudu.

2. Odvojene keksiće izmrviti i pomiješati sa 125 g rastopljenog margarina.

3. Smjesu staviti u kalup za torte i ravnomjerno utisnuti po dnu kaplupa te staviti u hladnjak dok se pripremaju ostale smjese.

4. Od 1 L mlijeka odvojiti 8 dcl i staviti kuhati, a u 2 dcl pomiješati 12 žlica gustina, 6 žlica šećera i 2 vanilin šećera. Mliječna krema priprema se kao puding tj. smjesa od gustina treba se umiješati pjenjačom u 8 dcl uzavrelog mlijeka. Smjesu kuhati minutu dvije i odmah maknuti na stranu te ostaviti da se ohladi. S vremena na vrijeme promiješati kako se ne bi stvarale grudice. U ohlađenu smjesu kasnije mikserom umiješati 200 g margarina.

5. Dok se mliječna smjesa hladi, u jednoj posudi čvrsto izmiješati 250 ml slatkog vrhnja.

6. Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju.

7. U drugu posudu lagano izmiksati 125g quarka, 100g sirnog namaza, 3 žlice šećera, sok 1 limuna i 1 vanilin šećer. Na kraju dodati rastopljenu želatinu i lagano promiješati sve zajedno.

8. U sirnu smjesu dodati šlag i lagano pjenjačom to izmješati.

9. Smjesu izliti u kalup na stisnutu podlogu i sve staviti u hladnjak.

10. Mliječnu smjesu podijeliti u dva jednaka dijela.

11. U prvi dio umiksati bijelo punjenje iz oreo keksića i nadrobiti 8 cijelih oreo keksića (ako ih režete nožem da budu velićine ¼ ili 1/8 oreo keksa).

12. Preliti smjesu preko sirnog fila i staviti u hladnjak.

13. U drugu polovicu mliječnog fila umiksati 4-5 žlica nutelle. To može biti više ili manje, bitno je da smjesa dobije nutellastu boju.

14. Preliti smjesu preko oreo fila i staviti u hladnjak na min 4 sata (najbolje ostaviti preko noći). Posluživanje Poslužiti dobro rashlađeno.

Torta treba biti barem 4h u hladnjaku, a najbolje je ostaviti je preko noći. Prije posluživanja, tortu možete još ukrasiti mrvicama oreo keksića ili šlagom. I još nekoliko savjeta  – kada kuhate mliječnu kremu, ona se radi kao puding i nakon otprilike minutu-dvije-tri se i stisne kao puding (ispadne možda malo rjeđe i to je ok). Nakon što se ohladi i u nju doda margarin dobit će teksturu kakvu treba. – ako inače ne jedete želatinu možete umjesto nje koristiti šlagfix. – raspored slojeva moježete raditi proizvoljno. Ja sam prvo stavljara sirni sloj jer je po teksturi “teži” od mliječnog i bilo me strah da bi sir mogao potonuti u mlječnu smjesu. I drugi razlog je bilo iskorištavanje vremena. Dok sam čekala da mi se mliječni fill ohladi bilo mi je zgodno smučkati sirni fil i staviti ga na hlađenje  Ali kažem, možete redosljed raditi kako želite i kako imate vremena.

Izvor: korisnisavjeti.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.