TEORIJA ZAVJERE Njih 10 vlada svijetom, a niko za to i ne zna: Pet razloga za strah


Novi svjetski poredak je poznata teorija zavjere moderne historije.
Temelji se na idejama kontrole populacije na svijetu, hemijskog super oružja, vladavine 10-orice.
Novi svjetski poredak je teorija zavjere prema kojoj mala grupa međunarodne elite kontrolira vlade, industrije, medicinu i gotovo sve ljudske djelatnosti širom svijeta.
Teorija je postala popularna nakon 90-ih godina prošlog vijeka, a cilj joj je uspostava apsolutne moći nad financijama i ljudima. Novi svjetski poredak obuhvaća i nekoliko zasebnih teorija, odnosno urota moćnih i načina njihovih manipuliranja ljudima.
1. Proročanstvo deset kraljeva
Teorije zavjere koje svoje korijene imaju u Bibliji nisu ništa novo, no prema nekima, ono je vrlo detaljno predviđeno u Knjizi Otkrivenja. Prema proročanstvu, deset nacija će se uzdignuti iznad drugih te stvoriti novu vlast. Kako stoji u Bibliji: “I 10 rogova što ih vidje su deset kraljevstva, koji još ne primiše nikakvo kraljevstvo, no primaju moć kao kraljevi…”
2. Dominacija iluminata
Jedan od najpoznatijih teoretičara Novog svjetskog poretka je Albert Pike, koji je navodno još u 19. vijeku osmislio kako će se ostvariti globalna dominacija iluminata, a sarađivao je s Giuseppe Mazzinijem, Ottom von Bismarckom i brojnim drugima. Amerikanac Pike je 1871. napisao masonski priručnik “Morali i dogma”, a radio je i na nacrtu tri svjetska rata. Smatrao je kako je cilj Prvog svjetskog rata srušiti ruskog cara i tu zemlju postaviti kao kolijevku ateističkog komunizma. Drugom ratu bi bio cilj iskoristiti neprijateljstvo nacista i cionista s krajnjim rezultatom stvaranja države Izrael. Treći će pak svjetski rat izazvati neprijateljstvo islamskih vođa i cionista, a Izrael i islamske države će se u njemu uništiti, što će dovesti do društvene kataklizme. Tu će vlast u potpunosti preuzeti iluminati te će bjelodano zavladati Novi svjetski poredak.
3. Kontrola populacije
Jedna od velikih teorija o Novom svjetskom poretku je da oni strogo kontroliraju, ili to barem pokušavaju, broj stanovnika na zemlji. Neki od primjera su kineska politika jednog djeteta prema kojem porodice u gradovima smiju imati samo jedno dijete, a oni koji krše zakon dobivaju kazne deset puta veće od prosječnog godišnjeg primanja cijelog kućanstva, a mogu izgubiti i posao, zdravstveno osiguranje i mogućnost obrazovanja. Plan je kineskih vlasti da kontrola rađanja traje još 50 godina, a ovaj zakon je rezultat i pritiska zemalja zapadnog svijeta koji je tvrdio da kinesko povećanje stanovništva predstavlja globalnu ekonomsku i mirovnu prijetnju, a UNICEF i UNFPA financiraju Kinu s pet miliona dolara godišnje u potpori politike jednog djeteta.
Prema još jednoj teoriji, slavni Bill Gates financira razvoj kontracepcijskih mikročipova za kontrolu rađanja. Mali uređaj veličine tek svega nekoliko milimetara bi se jednostavno ugradio ispod kože žene te otpušta hormon levonorgestrel koji sprječava ovulaciju. Upravo takva tehnologija bi olakšala kontrolu populacije, osobito na prenapučenim mjestima gdje nedostaje hrane, primjerice u Africi, čime bi se ukupan broj stanovnika planete smanjio za poželjnih 15 posto.
4. Tehnika nadzora
Prema pobornicima ove teorije, jedan od načina manipuliranja je stalan nadzor stanovništva, kroz nadzorne kamere, sisteme za praćenje telekomunikacija, špijunažu, ali čak i označavanje ljudi čipiranjem. Ne postoji nešto što danas bilo ko može napraviti, a da to nije primijećeno, prvenstveno jer smo ovisni o tehnologiji. Upravo svi ti gadgeti, mobiteli, laptopi, GPS-i i drugi dodaci naše svakodnevice služe kao sateliti uz pomoć kojih nas je vrlo lako pratiti.
5. Kontrola vremena
U posljednjih su dvadesetak godina napravljeni brojni “istraživački sistemi” s kojima se poigravalo idejom utjecaja na vremenske prilike. Predstavljeni kao nešto što bi čovječanstvo moglo unaprijediti, primjerice tako da se stvori kiša u sušnim područjima i slično, sama ideja takvih sistema zvuči altruistično.
No, je li tome tako? Pobornici novog svjetskog poretka tvrde da se sustavi poput američkog HAARP-a zloupotrebljavaju, odnosno koriste za manipulaciju. Neki tvrde kako je HAARP korišten kako bi se unazadila japanska ekonomija koja je prijetnja američkoj, što je rezultiralo katastrofom u Fukushimi, potresom na Haitiju…

avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published.