Trump govorio o potencijalnom ubistvu Clinton


Roby Mook, voditelj izborne kampanje Hillary Clinton, osudio je Trumpove komentare rekavši da su neprimjereni za predsjedničkog kandidata.
Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump izazvao je kontroverze govoreći o potencijalnom ubistvu svoje protivkandidatkinje Hillary Clinton.
“Mislim da bi njeni tjelesni čuvari trebali odbaciti oružje. Razoružati se odmah. Oduzmite im oružje … da vidimo što bi joj se dogodilo. Bilo bi vrlo opasno “, rekao je Trump na skupu u Miamiju.
Roby Mook, voditelj izborne kampanje Hillary Clinton, osudio je te komentare rekavši da su neprimjereni za predsjedničkog kandidata.
“Ako je to učinjeno da se provociraju demonstranti na skupu ili slučajno ili samo kao šala, svejedno, neprihvatljivo je za nekoga tko želi biti vrhovni komandant”, rekao je Mook za američke medije.
Trump: Obamin rodni list nije pravi
Trump je je prvi put javno priznao da je trenutni američki predsjednik Barack Obama rođen u Sjedinjenim Američkim Državama.
On ranije nije želio to da prizna.
Trump je 2012. napisao na Twitteru da je rodni list trenutnog američkog predsjednika nije pravi.
Obama je jedno od najmoćnijih oružja Hillary Clinton u borbi za Bijelu kuću dok se pokušava oporaviti i od bolesti i od negativnog publiciteta koji je prati u posljednje vrijeme.
Ona se nakon bolesti jučer vratila u kampanju.

balkans.aljazeera.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.