Pratite uživo gay paradu u Beogradu ili kako oni kažu parada ponosa


11.42 Veliki je korak što se Prajd ove godine održava u mirnoj, veseloj i opuštenoj atmisferi, izjavio je danas jedan od organizatora Parade ponosa Boban Stojanović.
“Ono što razlikuje početak Prajda ove godine je da grad živi. Konstatovali smo jutros kad smo se okupili da se saobraćaj odvija nesmetano, kafići i prodavnice rade…”, rekao je Stojanović.
11.25 Kuma Parade ponosa glumica Mirjana Karanović izjavila je danas, pred početak Prajda, da nam slobodu niko ne može doneti na prag, već da za nju moramo da se izborimo.

Foto: Nebojša Mandić Foto: Nebojša Mandić
“Mislim da je važno biti vidljiv i sebi i drugim ljudima i naći se sa nekim koji proživljava isto što i vi”, rekla je Karanović.

11.00 Učesnici Parade ponosa počeli su da se okupljaju na početku Kralja Milana kod Slavije, odakle će Prajd krenuti, a trasu kojom će se kretati i uži centar grada od jutros obezbeđuje veći broj pripadnika policije i žandarmerije.

 

10.00 Kako Kurir nezvanično saznaje, na ulicama Beograda nalazi se 5.200 pripadnika policije i Žandarmerije, zaduženih za obezbeđivanje Parade ponosa.
Centar prestonice nadleću i helikopteri.
09.25 Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da će otići danas na Paradu ponosa – manifestaciju koja će pokazati, kako je navela, da Srbija nije

Foto: Zorana Jevtić Foto: Zorana Jevtić
“Idem na Prajd, u pola 12 se nalazim sa gradonačelnikom Beograda (Sinišom Malim). Idemo da prošetamo, da pokažemo da je Beograd otvoren, da je Srbija otvorena”, rekla je Brnabić.

08.30 Ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio da će danas na Paradi ponosa biti angažovan dovoljan broj policajaca koji će osigurati bezbednost na beogradskim ulicama.
“Ovo je i dalje skup visokog rizika i želim da zamolim sve sugrađane da se uzdrže od nasilja. Važno nam je da niko ne misli da će rušenjem i paljenjem grada i sukobima sa policijom postići bilo koji efekat. Huligani neće vladati Beogradom”, rekao je Stefanović.

08.00 Ispred Crkve svetog Marka na Tašmajdanu već su se okupili protivnici održavanja Parade ponosa.
Oni nose transparente, a obezbeđuje ih odred Žandarmerije, koji ne dozvoljava da krenu Bulevarom kralja Aleksandra.
07.30 Izmene u saobraćaju startovale su od ranih jutarnjih časova, a ulice Beograda su blokirane jakim policijskim snagama.
Saobraćaj bi trebalo da bude normalizovan do 16 časova, a do tada se građani mole za strpljenje

Izvor: Kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.