SDA ucjejuje đake i studente njihovim stipendijama!


Kako piše Biinfo.net, SDA stranka nastavlja koristiti svoju političku moć u vlastite svrhe na štetu naroda.
Ovaj put na red je došao krajiški grad Cazin, tamo je SDA nastavila raditi ono što čini širom BiH – širi strah i trepet, vrši represije, piše biinfo.net.
Isti izvor navodi da u ovom slučaju, pomenuta politička struja u potpunosti manipuliše stipendijskim sistemom dodjeljivanja, ko može, a ko ne može dobiti stipendiju za školovanje. U biti, radi se o tome da svi oni koji nisu sda-ovski usmjereni nemaju pravo na istu.
No, hrabri mladić, Sabahudin Ćordić, dijete šehida, čvrsto se usprotivio pomenutoj političkoj ucjeni. Isti je i moralno i etički odbio da bude dio toga i takvog političkog monopola. Sabahudin je aplicirao za studentsku stipendiju preko BBI banke, kao vrstan sportist i nadaren student, nadajući se da će na osnovu svoga poštenja i kvaliteta doći do stipendije. Ali, po svemu sudeći, kako iz ovog primjera tako i iz mnogo drugih primjera ranije, SDA stranka nema granice u svome makijavelizmu – cilj opravdava sredstvo ( kao što vidimo iz ovog primjera, ucjenjivački i putem represija su željeli i žele formirati svoju “političku bazu glasača”).
Također, a što se vidi iz priloženih slika i ovoga primjera, kandidati za stipendije se ispitivaju i analiziraju, da bi se utvrdila njihova pripadnost pomenutoj političkoj struji. Naravno, sveukupno gledajući, to je još jedna mrlja vladajućoj struji, još jedna, takoreći pleska, našoj omladini – studentima i đacima koji se ionako educiraju u politiziranim školskim insitucijama.
A o čemu se u stvari radi u pomenutom razgovoru?
Dakle, predsjednica KO USK Asocijacije „FATMA“ SDA Senada Pajazetović-Kapić javila se šutem Fb mreže, Sabahudinu Ćordiću da ga ispita kojoj stranačkoj struji pripada, kazujući mu da je SDA partija “iznad svih”, a kako kaže: ” Poštuj SDA ne mene… upoznaj ličnu kartu SDA”, ranije mu je kazivala da je pismen, aludirajući na to da on kao pametno i pismeno dijete zna šta će poduzeti, i poduzeo je Sabahudin, savjesno i pošteno!
Sabahudin Ćordić je, skupio hrabrost i suprostavio se SDA mašineriji, jer zna da on nije jedini sa ovim problemom, kako u Cazinu, tako širom BiH, poslavši konačnu poruku i svoj stav pomenutoj gospođi Pajazetović-Kapić, a istu prenosimo u cjelosti:
“„Poštovana, ja stvarno mislim da su dokumenti koje sam poslao bili dovoljni i ne znam od kakve je koristi moj facebook profil kod donošenja odluke kome dodijeliti stipendiju. Druga stvar, odakle informacija o mom odnosu sa SDA? Ja kad sam čitao konkurs, vidio sam da je za porodice šehida prednost, a ne za članove SDA. Stvarno nije u redu da donacije koristite za promidžbu stranke. Možda jesam mlad ali nisam kako ste me nazvali „dijete“ . Ja sam odrasla osoba, koja je odrasla bez oca, imam svoje stavove, koja čvrsto stoji iza svoga mišljenja i koja je zbog same situacije dosta zrelija od svoje generacije. A ako želite upoznati ličnu katu SDA pogledajte dokumentarni film Samira Halilovića „Atentat“. Bošnjak sam, ali nisam nacionalista. Eh, sada vi vidite koliko se moja ličnost slaže sa idejama Vaše SDA. Hvala Vam još jednom što ste me imali u vidu i ako sa Vas sa čim uvrijedio halalite”.

abc.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published.