SRPSKI MEDIJI DIŽU PANIKU ZBOG REFERENDUMA: ‘Hoće rat! Hoće da kolju Srbe!’


Napetu situaciju između Srbije i BiH pomno prate i srpski nacionalni mediji, čije naslovnice vrište dramatičnim naslovima o novom ratu u BiH.
Naime, u subotu se održava referendum na kojem bi građani Republike Srpske trebali odgovoriti na pitanje podržavaju li da se 9. siječnja nastavi obilježavati i slaviti kao Dan entiteta. Ustavni sud BiH u studenome 2015. zaključio je kako je obilježavanje tog datuma diskriminirajuće za Hrvate i Bošnjake u RS jer podsjeća na datum iz 1992. kada je proglašena tzv. republika srpskog naroda u BiH.
ZBOG REFERENDUMA SE OTVORENO SPOMINJE MOGUĆNOST RATA U BiH! Srbija: ‘Nećemo dopustiti vojni napad i uništenje Republike Srpske’
Naslovnice nacionalnih medija dodatno pojačavaju napetost. U provociranju, očekivano, prednjače Informer te tabloid Kurir. Blic se ovom pričom nije bavio na naslovnici.
‘U Sarajevu spremaju veliko zlo. Hoće rat- hoće da kolju Srbe’, piše na naslovnici Informera, dok Kurir izvještava o ‘izvanrednom stanju u Republici Srpskoj’.

Također su dodali ‘Ako hoćete rat u Bosni, dobit ćete ga’, citira Kurir Dačića te dodaje kako muslimani imaju ratni plan uništenja Republike Srpske za 10 do 15 dana.

‘Halilović zaprijetio – uništit ćemo RS za deset dana’, pišu Večernje novosti na naslovnici.

Izvor: Net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.