SzP: Dodik referendum pretvorio u anketu


Odluka Kolegiji Narodne skupštine Republike Srpske (RS) kojom se konstatuje da je u toku postupak provođenja Odluke Ustavnog suda BiH kojom taj sud poništava Dan RS-a je dokaz da je cijela priča o referendumu samo jedna velika prevara režima u RS-u, tvrde predstavnici Saveza za promjene (SzP).

Adam Šukalo, poslanik Napredne Srpske, koja je dio Saveza za promjene je rekao da se na današnjem Kolegiju entitetskog parlamenta „desila velika prevara i narodnih poslanika koji su mu prisustvovali, kao i građana koji su pozvani da izađu na referendum“.

– U nedjelju građani ispunjavati glasački listiću na kojem se postavlja pitanje da li podržavaju da se 9. januar obilježava kao Dan RS, a na Kolegijumu NSRS donosi zaključak u kojem se kaže da se poštuje i provodi odluka Ustavnog suda BiH o njegovom ukidanju – kazao je Šukalo na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Navodi da je to potvrda da je u pitanju manipulacija režima „kojem nije stalo do volje naroda i njegovog mišljenja“, dodajući da se „referendum namjerava održati samo kako bi se popravile propale političke karijere“.

– U pitanju je ogromna manipulacija s najznačajnijim institutom neposrednog učešća građana u odlučivanja. Referendum je danas Milorad Dodik sa svojom vladajućom strukturom pokušao pretvoriti u anketu – istakao je Šukalo.

Poručio je da Savez za promjene to neće dozvoliti i da će tražiti da se Narodna skupština RS-a i Vlada RS-a ponašaju na bazi odluka naroda RS-a na referenduma, a ne na bazi nekog zaključka kolegija i podvale.

Izvor: Fokus.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published.