‘DRAGI PREDSJEDNIČE OBAMA’: Pismo dječaka koji nudi dom sirijskom izbjeglici dirnut će vas do suza


Dirljivo pismo šestogodišnjeg Alexa predsjedniku Baracku Obami u kojem nudi svoj dom sirijskom dječaku stradalom u sukobima postalo je viralno.

Alex iz New Yorka pisao je predsjedniku nakon što je vidio fotografiju omamljenog i ranjenog Omrana Daqneesha, sirijskog dječaka čija je fotografija postala simbol stradanja civila u ratnom Aleppu. Pismo dječaka na svojim stranicama je podijelila i Bijela kuća, a Obama ga je pročitao i na summitu o izbjeglicama.
“Ovakvu humanost može pokazati dijete, koje još nije postalo cinično ili sumnjičavo, koje se još ne boji drugih ljudi samo zato što su došli odnekuda, ili zbog toga kako izgledaju ili kako se mole; dijete koje jednostavno razumije i postupa s drugima s dobrotom i suosjećanjem. Svi možemo učiti od Alexa”, rekao je Obama.
Pismo prenosimo u cjelosti
Dragi predsjedniče Obama
Sjećaš se dječaka kojeg je pokupila hitna u Siriji? Možeš li molim te otići po njega i dovesti (kod nas doma)? Parkirajte u dvorište ili na cesti, a mi ćemo vas čekati s balonima, cvijećem i zastavama. Dat ćemo mu obitelj i on će biti naš brat. Chaterine, moja mala sestra će skupljati leptire i krijesnice za njega.
U mojoj školi imam prijatelja iz Sirije, Omara, i upoznat ću ga s Omarom. Možemo se svi igrati zajedno. Možemo ga zvati na rođendanske zabave i on će nas naučiti još jedan jezik. Mi ga možemo naučiti engleski, također, baš kao mog prijatelja Aota iz Japana.
Molim te reci mu da će njegov brat biti Alex, koji je dobar dječak, baš kao i on. Kako on neće ponijeti igračke niti ih ima, Chaterine će s njime dijeliti svog bijelog zeca. A ja ću dijeliti s njime bicikl i naućit ću ga voziti. Učit ću ga i zbrajanje i oduzimanje. A on može mirišati Chaterinonon lip gloss koji je zelen. Ona inače nikome ne da dirati ga.
Hvala vam jako puno! Jedva čekam da dođete!

Izvor: Net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.