Veliki propust: Od sada bilo ko može da vam pročita privatne poruke na Facebooku i Viberu!


Viber je jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji softver za pozive, poruke – razgovore uopšte. Dostupan je na svim mobilnim platformama, a najljepša stvar kod njega je što vam uopšte ne treba telefonski provajder da biste ga koristili. Ali, krije i opasnosti.
Trenutno ga u svijetu koristi 250 miliona ljudi, ali ono što vjerovatno niste znali – jeste da u online radnjama postoji nekoliko softvera koji su kompatibilni sa Viberom, a suštinski služe sa špijuniranje tuđih razgovora.
Kompanije za razvoj ovih softvera prvenstveno svoje proizvode namijenjuju roditeljima, koji tako mogu da prate svoju djecu, s kim se i na koji način dopisuju, ali kao i sve – te aplikacije su podložne zloupotrebi.
One nose generalni naziv SpyApps, pomoću kojih možete pratiti nečije razgovore putem Vibera. One vam daju apsolutno sve što želite da znate o nečijim razgovorima.
THETRUTHSPY
Ova aplikacija vam omogućava da pratite sva kretanja na nečijem mobilnom telefonu. Instalacija je poprilično User Friendly, a radi u incognito modu, tako da neko koga pratite uopšte neće biti svjestan da to radite.
MSPY
Ovo je među popularnijim aplikacijama za špijuniranje Viber razgovora. Dozvoljava vam da provjerite sve razgovore i poruke, a da pri tome ne morate biti ni povezani sa drugom spravom.
Alat vam daje sve potrebne detalje o Viber historiji korisnika, a može se integrisati i u WhatsApp, te daje podatke o lokacijama, internet historiji, pozivima, porukama i svemu onome što neko na svom telefonu radi.
Korporacije ga redovno koriste, kao i roditelji – ali se ova aplikacija i mnogo zloupotrebljava.
SPYERA
Ovaj alat se ne može otkriti na mobilnom telefonu, i on također na jedno mjesto prikuplja sve informacije o nečijem telefonu. SpyEra ima nekoliko opcija, uključujući i Control Panel – a ovaj softver vam kao informacije donosi i tačne datume i satnice kada se nešto desilo na nečijem telefonu, a da naravno spada u rang vašeg interesovanja.
Sav hakovani materijal putem ove aplikacije se sabira na jedno mjesto.
COPY9
Daleko najpopularnija aplikacija za špijuniranje, a dizajnirana je kao hakerski alat. Postoji nekoliko verzija koje se mogu pronaći, a postoje verzije za Viber, WhatsApp, Facebook i Instant Messenger.
Copy9 verzija postoji i za snimanje poziva, a kao nijedna druga omogućava kompletan uvid u telefon osobe koju želite da špijunirate.
Suštinski, Spy 9 ima opcije TheTruthSpyja, mSpyja i SpyEre na jednom mestu, što je čini daleko najmoćnijom aplikacijom – kada je hakovanje i špijuniranje u pitanju.

avaz.ba