Kakav potez / Skittles “ukida” narandžaste bombone zbog Trumpa


Kao odgovor na ‘tvit’ Donalda Trumpa Jr. sina kandidata za predsjednika SAD – da su sirijske izbjeglice kao bombone Skittles u kojima je otrov i koje se moraju baciti, proizvođač Skittlesa objavio je kako će stati s proizvodnjom narandžastih bombona.
“Skittles su bombone. Izbjeglice su ljudi. Trumpovi su narandžasti prevaranti”, izjavila je Denise Young, jedna od čelnica kompanije koja ih proizvodi. “Ne možemo sjediti i ne činiti ništa. Kao znak protesta zbog Trumpovog poređenja, uklanjamo narandžaste bombone iz svih novih kesica koje proizvodimo. Ovo će trajati sve dok Trump ne povuče svoje poređenje i izvini se ili nakon što bude poražen na izborima.”
Ovaj čin predstavlja vjerovatno najjaču političku izjavu koju je nekad uputila jedna korporacija.
“Niko ne želi da bude politički pijun i sada su odlučili uzeti stvari u svoje ruke”, kazao je dugogodišnji strateg Republikanaca Carter Wrenn. “Ovo nisu dobre vijesti.”
“Ako trebam birati između Trumpa i narandžastog Skittlesa, biram bombone svakog dana. Naravno, odabrala bih i vreću s ljudskim izmetom prije Trumpa, prije bih pojela sendvič sa slomljenim staklom. Jasno vam je”, kazala je Krystall Ball, strateg Demokrata.
Nakon tvita o Skittlesu, Trump je izgubio šest poena u nacionalnim anketama. Također, iz njegovog štaba pozdravili su ovaj komentar, kazavši kako je ovo bio snažan doprinos Trumpovoj predsjedničkoj kampanji.

radiosarajevo.ba