Sve što ste ikada znali je laž: Predstavljamo vam 40 stvari za koje ste verovali da su istinite


Lažnu vladu obično vode lažni lideri koji su, s izuzetkom manjine, marionete čije su duše prodane.
U današnjem društvu postoje mnoge stvari koje su laž. Naš svet je pun zavera, dezinformacija, prevara, iluzija, propagande i ispiranja mozga.
Danas vam predstavljamo 40 stvari za koje ste verovali da su istina, a u stvari su laž:
Lažne vesti
Na prvom mestu su mejnstrim mediji i njihove korporativne vesti. Ovi mediji prerađuju vesti kako bi bile interesantnije i kako bi odvukle pažnju ljudima sa stvari koje su zaista važne.
Vestima u zapadnom svetu zapravo dominira šaka korporacija koje kontrolišu medije i objavljuju vesti koje odgovaraju korporativnim vlasnicima, a cenzurišu vesti koje bi oštetile njihove političke saveznike.
Treba napomenuti da su svetski poznati mediji poput CNN-a, Fox News-a i New York Times-a u nekoliko navrata uhvaćeni u snimanju lažnih vesti.
Lažni žurnalizam
Odmah pored lažnih vesti se nalazi i lažni žurnalizam. Novinari danas nisu ono što su nekad bili. Današnji novinari uglavnom ponavljaju ono što im korporacije kažu i boje se da otkriju istinu iz straha da će izgubiti posao.
Postoji stroga kontrola novinara kada je u pitanju pristup političarima, a i kada se taj pristup odobri, novinari moraju postavljati lagana pitanja kako ti isti političari ne bi ispali loši.
Lažna zabava
Kada smo već kod medija, moramo se osvrnuti na industriju zabave. U Americi je to Holivud, kod nas je to Pink, ali poenta je da ova dominantna kultura diktira da je važnije kako izgledate nego ko ste u stvari, da je važnije s kim se družite i s kim vas viđaju nego ono što znate, da je veličina usana ili silikona važnija od veličine vašeg srca i da je važnije koliko novca imate na računu u banci nego ono što možete da poklonite svetu.
I filmska i muzička industrija su u potpunosti satanizovani. Dovoljno je samo da bacite pogleda na pop muziku i sve će vam biti jasno.
Da li znate da je muzičar Majkl Džekson bio pod kontrolom uma i da je pokušao to da predoči svetu pre nego što je
ubijen? Na našu nesreću, on nije jedini.
Lažni korporativni marketing
Još jedan aspekat vizuelnih medija od kojih vam je loše su sigurno sve one generične „mi brinemo za vas“ reklame koje pravi korporativna mafija kako bi vas zavarala da kupite njihov proizvod. Mnogi su zapravo počeli da koriste marketing kao psihološko oružje.
Lažna medicina
Pod lažnu medicinu u najvećoj meri svrstavamo velike farmaceutske kompanije koje proizvode razne sintetske droge, vakcine, hemoterapiju i ostale metode lečenja koje su znatno manje efikasne nego alternativna medicina.
Zapitajte se da li ove profita željne farmaceutske korporacije zaista žele da vas izleče ili se više trude da vas razbole kako bi mogle da vam prodaju svoje lekove?
Lažna naučna istraživanja
Iste te farmaceutske kompanije svake godine izbacuju na gomile lažnih naučnih istraživanja. Mnoga medicinska istraživanja su samo prazni papiri na koje je neki plaćeni naučnik lupio pečat.
Mnogi od takvih naučnika su kasnije zbog griže savesti i priznali da su lažirali naučne podatke zarad novca.
Lažni imunitet
Laž je i sama pomisao da bi imunitet indukovan vakcinom mogao biti jednak prirodnom imunitetu koji osoba prima nakon što preleži neku bolest.
Podržavaoci vakcina čak idu toliko daleko da insistiraju na tome da nevakcinisani ljudi ugrožavaju vakcinisane ljude time što se ne vakcinišu što je van svake logike. Ako vakcinacija stvarno deluje, oni koji su vakcinisani ne bi trebalo ničega da se boje.
Pored toga, vakcine su pune toksina i karcinogena, a neki članovi elite su čak i priznali da se one koriste za depopulaciju.
Lažna hrana
Pravi imunitet zavisi od načina života i ishrane, ali i kvaliteta vežbanja, spavanja i unosa pravih nutrijenata. To nas dovodi to teme hrane. Hrana je danas uglavnom obrađena i puna konzervanasa i plastike da je postala lažna hrana.
Ona je puna veštačkih i sintetskih ukusa i gotovo da nema nikakvih nutrijenata u sebi.
Kada u tu mešavinu još ubacite i genetski modifkovane useve, dobijate proizvod koji se pre može nazvati pomijama nego hranom.
Lažna voda
Kao što postoji lažna hrana, tako postoji i lažna voda. Pravu vodu možete naći samo u rečnim i planinskim potocima.
S druge strane, većina pijaće vode je tretirana hlorom i fluoridom koji truju naš organizam jer smo i mi sami u velikom procentu sačinjeni od vode.
Nije sva voda jednaka. Sve zavisi od njene strukture.
Lažan izbor
Kažu nam da možemo da biramo između nekoliko stotina kanala na televiziji da možemo da isprobamo nekoliko desetina vrsta voćnog jogurta, ali šta to ima veze ako svi političari na našoj političkoj sceni ostaju isti?
Da li mi zaista imamo izbor kada je u pitanju biranje političkih kandidata?
Lažni novac
Nijedna nacija nikada neće imati slobodno, pravedno i jednako društvo dok god postoji namešten monetarni sistem. Današnji novac je tvorevina pod privatnom kontrolom.
Novac je samo komad papira sa malo mastila, a danas je to sve češće samo digitalna cifra ukucana u kompjuter.
Osnivač carstva Rotšildovig, Majer Amšel Rotšild, jednom prilikom je rekao: „Dajte mi da kontrolišem novac neke nacije i uopšte mi neće biti bitno ko donosi zakone“.
Naš svet se zapravo neće promeniti dok ne shvatimo koliko je novac u stvari lažan.
Lažna ekonomija
Ko još danas može da poveruje da ekonomija nije lažna? Da li stvarno mislite da je normalno da su sve nacije širom sveta stalno u nekim dugovima i da stalno treba da pozajmljuju novac kako bi ostale fluentne?
Činjenica je da ovakva ekonomija ne može dugo da potraje i da bi do njenog kraha moglo da dođe vrlo skoro.
Lažno slobodno tržište
Pod slobodnim tržištem se zapravo podrazumevaju tržišta koja ne spadaju pod regulaciju vlade.
Ovakva lažna tržišta u velikoj meri odgovaraju velikim korporacijama a štete javnosti koja nije ni svesna opasnosti ovakvih lažnih tržišta.

webtribune.rs