Izbjegnite preuranjeno starenje kože pravilnom i redovnom noćnom njegom


Vanjski faktori i genetika imaju veliki utjecaj na izgled i kvalitetu naše kože, jer doprinose starenju
Ali, zahvaljujući mnoštvu proizvoda i korisnih informacija o njihovoj primjeni, pred tom činjenicom nismo nemoćni.

Najbolji način sprječavanja preuranjenog stvaranja bora i oštećenja kože upravo je pravilna njega, a njega tijekom noći je važna isto koliko i ona dnevna. Da biste omogućili koži da diše i da se regenerira dok se vi odmarate, potrebno je pred spavanje dobro očistiti lice i ukloniti svu šminku i prljavštinu koja se nakupila tijekom dana.
Nije obaveza nego relaksacija

Nakon mlijeka za čišćenje, slobodno možete koristiti i tonik. Iznenadit ćete se koliko će ‘ostataka’, za koje ste mislili da ste već uklonili, on očistiti. Nakon toga, eventualno, ovisno o vašem izboru, slijedi specijalni serum za oštru borbu s borama. Za kraj ovog rituala nanesite hidratantnu noćnu kremu na lice, vrat i dekolte tako da dubinski koži vrati vlažnost. Na taj ćete način duže zadržati svježiji izgled i elastičnost.
Opisani niz vjerojatno ostavlja dojam da je za lijepu kožu neophodno u kupaonici provoditi sate i sate. Podsjećamo vas da koži posvećujete pažnju samo dva puta dnevno, a da je ona vaše ogledalo za cijeli život. Uostalom, kada vam ritual njege postane rutina, shvatit ćete ovu naviku kao relaksaciju.

Izvor: Net.hr