Navijač Zmajeva ima zanimljivu ideju kako zaraditi novac uoči utakmice u Zenici


Našoj redakciji obratio se Afan Abazović, navijač nogometne reprezentacije BiH i turistički vodič iz Zenice sa molbom da objavimo njegovu “poslovnu ideju” od koje bi on mogao zaraditi nešto novca, a koja njegove mušterije ne bi koštala ništa. Mnogi će reći da Afan ne nudi ništa, no isto tako barem njegove eventualne klijente, navijače BiH, ne košta ništa. Prenosimo vam njegovo pismo u cijelosti, pa procijenite sami je li ideja dobra ili ne…

“Grad Zenica je dom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u proteklih nekoliko godina. Svaka domaća utakmica našeg najboljeg tima privlači hiljade navijača i ljubitelja fudbala u naš grad. Posjetioci dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od Tuzle, preko Velike Kladuše, Livna, Mostara, Stoca, Goražda, ali iz drugih zemalja iz Evrope i svijeta. To je, sigurno, najveći sportski događaj u našem gradu koji se periodično ponavlja.

Posjetioci, navijači i ljubitelji fudbala, obično dolaze na jedan dan u Zenicu, najčešće u prijepodnevnim satima, i na razne načine prekraćuju vrijeme do ulaska na stadion (1 ili 2 sata prije početka utakmice), mnogi besciljno lutaju gradom u kojeg su došli, osim onih koji imaju rodbinu, prijatelje ili poznanike u Zenici.

Da bi se uobličila ta posjeta, kao certificirani turistički vodič organizujem besplatnu šetačku turističku turu po gradu Zenici “Upoznajte Bosne zjenicu” u popodnevnim satima, na dan utakmice sa Kiprom 10. oktobra. Kompletna tura bi trajala oko sat i pol vremena, sa zbornim mjestom na glavnom ulazu u Shopping centar na Kamberovića polju u 17:00, nakon koje bi grupa išla trasom Kamberovića polje – Turska česma – Čaršijska džamija – Kameni spavač – Trg Alije Izetbegovića – Kameni most – Titova ulica – zgrada Bosanskog narodnog pozorišta – Školska ulica – Lamela, gdje se tura završava, u vrijeme planiranog ulaska na stadion „Bilino Polje“, 200 metara udaljen od ove pozicije.

Osim informacija o turističkim tačkama u gradu, turistički vodič će nositi majicu sa jasno vidljivim logotipom firmi koje su zainteresovane da sponzorišu jednu ovakvu turističku aktivnost.

Nadam se da će navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali i rivala, Kipra, uzeti učešća u ovoj aktivnosti i upoznati grad sadržajnom šetnjom i potrebnim informacijama.”

Izvor: Fokus.ba