Čokoladni brownies s glazurom


Potrebni sastojci:

Brownie biskvit

120 g maslaca
280 g tamne čokolade
150 g šećera
prstohvat soli
2 jaja
120 g glatkog brašna
2 velike žlice kakaa
Glazura

100 g šećera u prahu
2 žlice kakaa
2 žlice mlijeka
1 žlica maslaca (sobne temperature)

Dugo i preeedugo se nismo čitali i zato sam odlučila napraviti jedan divan američki kolačić za koji trebate svega nekoliko sastojaka (od kojih većinu sigurno već i imate doma). Ovo je za sve ljubitelje čokolade s čokoladom i čokoladnim preljevom!

Priprema brownies-a

U loncu na laganoj vatri rastopite zajedno maslac i čokoladu za kuhanje. Imajte lonac na oku i miješajte lagano tako da vam čokoladi ne zagori. Kad su se čokolada i maslac rastopili, stavite lonac sa strane par minuta da se smjesa blago ohladi.

U veliku zdjelu za miješanje ubacite jaja i šećer te mikserom miješajte dok vam smjesa ne postane pjenasta i blijedo-žuta. Potom dodajte sve ostale sastojke (uključujući rastopljenu čokoladu s maslacem) i miješajte jako lagano dok se svi sastojci ne sjedine.

Pripremite protvan s papirom za pečenje (najlakše je da vam papir bude veći od protvana jer ćete na taj način najlakše izvaditi brownies-e prije posluživanja). U tako pripremljen protvan ulijte smjesu koju ste izmiksali te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Pecite otprilike 30-40 minuta.
Nakon otprilike 30 minuta provjerite svoje brownies-e tako da čačkalicu ubodete u sredinu. Čačkalica treba biti suha s malim čokoladnim mrvicama (ipak ne želimo potpuno suho tijesto, već mekano ali pečeno).

Ostavite brownies-e u protvanu da ohlade do sobne temperature.

Priprema glazure

U zdjelu stavite sve sastojke te lagano sa žlicom ili špatulom miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok ne dobijete smjesu koja nalikuje čokoladnom pudingu.
Glazuru ravnomjerno rasporedite po lagano ohlađenom biskvitu i tada ostavite na sobnoj temperaturi 2-3 sata da se glazura stisne. Brownies nemojte stavljati u hladnjak, jer će se tamo samo više stisnuti (a i, vjerujte mi, najbolji su dok su sobne temperature ili čak još malo topli).

Izvor: slatkirecepti.com