Svi pričaju o De Nirovom govoru protiv Trumpa: On je propalica, pas, svinja…


Robert De Niro bio je jedan od glumaca koji su učestvovali u kampanji koja Amerikance ohrabruje da glasaju na predstojećim izborima. Međutim, on se nije držao scenarija te je u videu žestoko napao republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Slavne ličnosti poput Kendall Jenner, Leonarda DiCaprija i Sarah Hyland pred kamerom su pričali o problemima za koje vjeruju da su bitne za izbore: zdravstvu, klimatskoj promjeni, zaposlenju i slično.
De Niro je, međutim, otišao u drugom smjeru. Gledajući direktno u kameru žestoko je napao republikanskog kandidata za predsjednika Donalda Trumpa. Iako njegov odgovor na pitanje filmadžija nije dospio u finalnu verziju, izašao je u javnost, pokazujući sav prezir koji glumac ima prema Trumpa.
“On je tako očigledno glup. On je propalica, on je pas, on je svinja (…) mješanac koji (…) ne radi svoj domaći zadatak, ne mari. On je idiot. Colin Powell je najbolje rekao: On je nacionalna katastrofa. On je sramota za ovu zemlju”, rekao je De Niro i dodao da bi volio Trumpa udariti u lice.

klix.ba