Nepobjediv: Mirsad Bektić na eventu u Manchesteru “ugušio” Doanea za novi trijumf u UFC-u


Bosanskohercegovački UFC borac Mirsad Bektić na sinoćnjem eventu u Manchesteru pobijedio je Russella Doanea gušenjem u prvoj rundi.Borac iz Srebrenice koji se nije borio 17 mjeseci je potpuno dominirao u borbi. Na početku borbe Bektić je vrlo lukavo sa nekoliko dobrih ručnih tehnika pogodio Doanea.Do izražaja je najviše došlo hrvanje našeg borca, koji skoro pune tri minute nije “popuštao” Doanea, a nekih 40-ak sekundi prije kraja prve runde i svog protivnika primorao na predaju zbog gušenja.Bila je ovo četvrta pobjeda za Bektića u UFC-u, a u svojoj karijeri još uvijek nema poraza. Naime, Bektić ima 11 borbi i isto toliko pobjeda, a čak pet je došlo nokautom, tri predajom protivnika, a tri sudijskom odlukom. Inače, naš borac već odavno se od svih eminentnih borilačkih stručnjaka važi za jednog od najperspektivnijih boraca današnjice, a proglašen je i za bolju i bržu verziju legendarnog Georgea St. Pierrea.

Nakon borbe Bektić je rekao kako je sretan što se vratio u oktagon.

– Radio sam izuzetno teško, niko ne radi i vježba kao ja. Sada sam na 4-0 u UFC-u, i mogu svakoga pobijediti – rekao je Bektić.

Naš borac je također bio upitan da prokomentariše trenutnog prvaka perolake kategorije i vjerovatno najveću zvijezdu u UFC-u Conora McGregora.

– Sviđa mi se kao borac, ali sada bih i njega pobijedio. Sve ću ih pobijediti – kazao je kratko Bektić nakon sinoćnjeg trijumfa u Engleskoj.
Izvor: Avaz.ba