Zaboravite oskudicu: Šest pravila koja morate slijediti ako želite imati novca i živjeti u obilju


Prema feng shui pravilima, postavite li stvari u svom domu ili uredu tako da stvorite uvjete za neometano strujanje životne energije, osigurat ćete veći priljev novca i blagostanje
Ovo je šest važnih feng shui savjeta koje trebate slijediti ako želite veću zaradu.
Popravite sve što curi
Prema feng shuiju, voda predstavlja dvije stvari: novac i emocije. Riječ je o protoku. Ako imate slavinu koja curi ili krov koji prokišnjava, popravite to! Kada popravite nešto u svom domu, to popravite i u svom životu. Ne želite da vaš novac curi van, zar ne? Voda teče, a novac i emocije su vrsta energije koje, kao i voda, ima svoj tok.
Spustite poklopac na WC školjci
Kupaonica je veliki ‘potrošač’ pozitivne energije. Voda iz slavine je nosi u odvod, a energija se troši i puštanjem vode u školjci. Kako biste izbjegli nepotrebnu potrošnju energije, spustite poklopac na školjci, posebno kada puštate vodu. Bilo bi dobro i da na cijev iza školjke zavežete crvenu vrpcu, koja će, prema feng shuiju, zaštititi vaše financije.
Ulazna vrata
Važno je da ulazna vrata odišu dobrodošlicom. Uklonite sve nepotrebne stvari poput smeća ili stare obuće jer to priječi put ulasku pozitivne energije u vaš dom. Ne odgađajte popravak ako vam se zvono pokvarilo kako ne biste propustili kada poslovna prilika pozvoni na vrata. Adresa i broj kuće ili stana moraju biti jasno vidljivi kako bi energija brzo pronašla put do vašeg doma.
Pazite na simboliku
Obratite pozornost na to što vam se nalazi s lijeve strane nakon što uđete u svoj stan ili kuću. Prema starom tibetanskom učenju, upravo je taj dio vašeg doma važan za novac. Što se tu nalazi? Jesu li stvari uredno složene ili su u neredu?Ako je sve nabacano i neorganizirano, moguće je i da su vaše financije u istom kaosu. Ako se u tom dijelu nalazi biljka koja brzo napreduje i lijepo miriše, tako će i vaše financije napredovati. Na zidove postavite slike, drveća, vodopada, jedrilica, rijeke, konja u trku… Svaka od tih slika priziva izobilje.
Očistite peć
Vodite računa da je uvijek čista i da redovito održavate dimnjak jer ćete tako otvoriti put energiji koja će omogućiti stvaranje više poslovnih prilika, a time i zaradu.
Poradite na vlastitoj energiji
Pozabavite se vlastitim odnosom prema novcu. Možda još od djetinjstva imate iskrivljenu sliku o novcu i bogatim ljudima. I možda je vrijeme da promijenite mišljenje. Gledajte na novac kao na nagradu za dobro djelo, inteligenciju i za zalaganje za druge. Bez obzira na to trošili, štedjeli, dobivali ili davali novac, uvijek budite zahvalni u životu. Vaš optimizam i pozitivna energija će djelovati kao magnet za privlačenje novca.

net.hr