Sanjin Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko Graničnog prelaza Uvac!


Ove informacije objavili su večeras iz MUP-a KS u jeku mirnih protesta građana koji od policije traže da bolje radi svoj posao.

Prema riječima načelnika Sektora uniformisane policije Mevludina Halilovića, Granična policija BiH je jutros u 6:36 sati registrovala Sefićev prelazak granice nakon kojeg se uputio u nepoznatom pravcu. Policija sumnja i da su mu dvije osobe pomogle pri bijegu.

Sarajevska policija je ovu informaciju dobila tek večeras.

Govoreći o detaljima stravičnog sinoćnjeg udesa nakon obavljenog uviđaja, Halilović je kazao da se vozač Golfa, rođen 1991. godine, dolaskom na raskrsnicu sa semaforom neprilagođenom brzinom nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu te je udario i na kolovoz oborio pješakinje koje su od posljedica udara preminule. One su se kretale s desne strane vozila na zelenom svjetlu za pješake.

Sefić se nakon toga udaljio sa mjesta nesreće, a policijskom provjerom utvrđeno je da je on registrovan kao višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Iste noći u 00:45 sati policija je u ulici Grbavička pronašla vozilo Golf 6 sa vidljivim oštećenjima koja su odgovarala onima nastalim u sudaru.