Kako i na koji način trgovački centar “BINGO” (ne)namjerno vara kupce u Bihaću!?


Od kako se otvorio trgovački centar “BINGO” u Bihaću, skoro pa svakodnevno stižu pritužbe oštećenih građana koji na bilo koji način pokušavaju skrenuti pažnju vlasniku Binga šta se dešava u njegovoj trgovini.

Bingo je najveći trgovački centar na Unsko – sanskom kantonu i šire i jedan od rijetkih “domaćih” trgovačkih centara na ovom području. Reklamiraju se upravo na način da se predstavljaju kao DOMAĆI LANAC TRGOVINA i da imaju jako niske cijene.

Dešava se i to da napišu velikim slovima cijenu proizvoda koji je na akciji, a malim slovima iznad cijene (skoro neprimjetno) da akcija traje do određenog datuma. Nakon tog datuma, oni i dalje ostavljaju tu cijenu i svi kupci koji ne obrate pažnju na kasi, budu oštećeni i kupuju proizvod po staroj cijeni (znatno višoj).

Kada se bilo koji kupac žali na kasi, kasirka se nasmije i kaže da smo mi bar 100-ti kupac koji se žali na istu stvar. Po dolasku poslovođe, on se kulturno izvine i kaže kupcu da je to “DO NJIH”, da proizvod može kupiti po toj znatno višoj cijeni ili ga ne mora kupiti nikako. To je još jedan od dokaza da se ovakve stvari ne dešavaju slučajno i da je Uprava BINGA svjesna ovoga.

Kao primjer vam navodimo današnji dan kada smo mi otišli u BINGO da kupimo određene artikle koji su na AKCIJI. Kako je naša kupovina završila, pogledaje na slikama koje govore više od hiljadu riječi:

a

  1. Orginalan račun na kojem su navedene bombone 125G WRIGL/KO od 1,75 KM koje nisu nikako kupljene.
  2. Bombone Mentos 18g čija je cijena 1,30 KM, ovdje su naplaćene 2,20 KM.
  3. Čokolada KANDIT 80g čija je cijena pisala 1 KM i malim slovima da je akcija do 30.10.2016. godine je naplaćena 1,45 KM (kupljene su 4 čokolade). Napomenimo i to da je danas 31.10.2016. godine, što znači da bi na artiklima koji više nisu u akciji trebala pisati nova/stara cijena, a ne da je još uvijek na AKCIJI.
  4. Čokoladni puding u čaši čija je cijena 1,90 KM, a kao što vidite na računu, naplaćen je 2 KM.

Sada vam donosimo slike svih navedenih artikala da se uvjerite u sve što smo gore pisali.

b

Mentos bombone 18g čija je cijena 1,30 KM, a na kasi je naplaćeno 2,20 KM

cČokolade Kandit na kojima stoji ŽUTA BOJA CIJENE koja inače u BINGU označava da je proizvod na AKCIJI i na kojoj lijepo piše cijena od 1 KM, a na kasi su naplatili 1,45 KM. Malim slovima iznad cijene piše da je akcija do 30.10.2016. godine, a danas je 31.10.2016. godine, što znači da bi trebali skloniti ove cijene i postaviti nove (znatno skuplje cijene), ali oni ostave ovako kako bi narod i dalje mislio da kupuje na akciji.

d

Tj. ako ne primjetite na kasi, umjesto 4 KM za 4 čokolade,morate platiti 5,80 KM

e

Puding na kojem piše cijena od 1,90 KM naplaćen je na kasi 2 KM

fVidite sad uvećano da je proizvod na AKCIJI, ali isto tako malim slovima vidite da akcija važi do 30.10.2016. godine, a danas je 31.10.2016. godine što znači da su trebali vratiti staru cijenu, a ne na ovaj način obmanuti građane.

Zbog svih ovih dokaza koje smo vam priložili u ovom tekstu, apelujemo građanima Bihaća, Unsko-sanskog kantona i svima onima koji kupuju u trgovačkom centru BINGO u Bihaću da kada krenu u kupovinu dobro otvore oči ili angažuju nekog ko dobro vidi ili sa jako velikom dioptrijom naočala u koliko ne želi platiti proizvode po znatno višim cijenama.

Napomenimo i to da smo se u BINGU zadržali samo 15-tak minuta i da smo gledali proizvode samo sa računa, a zamislite da smo išli redom i gledati sve što prodaje ovaj trgovački centar, onda bi se tek vidjelo koliko je ovih proizvoda i koliko nam to uzme novca nakon svakodnevne kupovine u trgovačkom centru BINGO u Bihaću.

U zadnjih nekoliko mjeseci se piše da je vlasnik BINGA jedan od najbogatijih ljudi u Bosni i Hercegovini, priča se i to da ulaže u domaće proizvođače, priča se i da je jako pošten čovjek.

Možda je to sve istina, ali isto tako, istina je da ovaj DOMAĆI trgovački centar radi za BAJRAM, dok npr. FIS VITEZ iz poštovanja prema ovom velikom prazniku ne radi.

abc.ba