MUP USK-a / Užas u Cazinu: Brat pucao bratu u noge


U Cazinu je jučer došlo do sukoba između dvije osobe, a potom i do upotrebe vatrenog oružja.

Naime, u 19.30 sati, Policijskoj stanici Cazin obratila se ženska osoba M. S. koja je prijavila da je u njeno dvorište došao njen djever M. P. kako bi se fizički obračunao s njenim suprugom, odnosno svojim bratom, inicijala M. E., te da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

“Ubrzo su upućene patrole policije Policijske stanice Cazin, koje su u dvorištu porodične kuće zatekli lice M. E. rođen 1964. godine u Cazinu, gdje je i nastanjen, na adresi Puškari bb, i lišili ga slobode, te su kod njega pronašli i privremeno oduzeli vatreno oružje pištolj marke CZ cal.7,65 mm. Također policijski službenici su u dvorištu zatekli i lice M. P. rođeno 1951. godine u Bihaću, nastanjeno u mjestu Begove Kafane bb, općina Cazin, koji je imao vidne povrede u predjelu nogu, te je službenim vozilom policije prevezen u Zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Cazin.

Liječnici su mu ukazali pomoć i konstatirali da povrijeđeni ima više ustrijelnih rana u predjelu nogu nanesenih upotrebom vatrenog oružja, nakon čega je prevezen u Zdravstvenu ustanovu Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću”, navode iz MUP-a USK-a.

O svemu je upoznata tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, po čijem su nalogu istražitelji Sektora kriminalističke policije izvršili uviđajne radnje, te konstatirali da lica M.E. i M.P. od ranije imaju narušene odnose, a razlog su neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Nakon kriminalističke istrage i obrade osumnjičenog lica M.E., protiv njega će Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 166. – ubistvo, u vezi s članom 28. – pokušaj.

radiosarajevo.ba