POKUŠAJ UBISTVA U PUŠKARIMA: Vatrenim oružjem pucao bratu u noge 


Kako se navodi u redovnom izvještaju događanja u cazinskom naselju Puškari, jučer je u 19:30 nakon žestoke svađe i prepirke između 2 lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja gdje je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede. Slobode je lišeno lice koje je pucalo iz pištolja. Izvještaj je predat tužilaštvu za krivično djelo pokušaj ubistva.

Detalje ovog događaja koji je zaprepastio Cazin potražili smo od portparola MUP-a USK koji je za dao saopćenje u kojem se navodi:

– Dana 06.11.2016 godine u 19,30 sati u Policijsku stanicu Cazin obratilo se lice inicijala M. S. rođena 1969.godine u Cazinu, gdje je i nastanjena u mjestu Puškari bb, koja je prijavila da je u njeno dvorište došao njen djever inicijala M. P. rođen 1951.godine u Bihaću, nastanjen u mjestu Begove Kafane bb općina Cazin i da se fizički obračunava sa njenim suprugom odnosno svojim bratom inicijala M. E. rođen 1964.godine u Cazinu, gdje je i nastanjen Puškari bb, te da je potom došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Na lice mjesta upućene patrole policije Policijske stanice Cazin, koji su u dvorištu porodične kuće zatekli lice M. E., kojeg su lišili slobode, te su kod istog pronašli i privremeno oduzeli vatreno oružje pištolj marke „CZ“ cal.7,65 mm. Također policijski službenici su u dvorištu zatekli i lice M. P. koji je imao vidne povrede u predjelu nogu, te je službenim vozilom od strane patrole policije prevezen u Zdravstvenu ustanovu „Dom zdravlja“ Cazin, gdje mu je od strane liječnika ukazana liječnička pomoć i konstatovano da povrijeđeni ima više ustrijelnih rana u predjelu nogu nanesenih upotrebom vatrenog oružja, nakon čega je prevezen u Zdravstvenu ustanovu Kantonalnu bolnicu „dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, kod kojeg su od strane dežurnog liječnika konstatovane teške tjelesne povrede.

O svemu upoznata tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, po čijem su nalogu istražitelji Sektora kriminalističke policije izvršili uviđajne radnje, te konstatirali da lica M.E. i M.P. od ranije imaju narušene odnosno, a razlog je neriješeni imovinsko pravni odnosi, koji su uslijedili ovim događajem.

Nakon kriminalističke istrage i obrade osumnjičenog lica M.E., protiv istog će Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 166. „Ubistvo“, u vezi sa članom 28. „Pokušaj“.

Izvor: Bihac.Club