Želio nasljedstvo: Na afričke račune uplatio 100.000 kuna


Od početka 2013. do rujna 2016. godine, 65-godišnjak iz Međimurske županije u više navrata nepoznatim osobamuplatio je oko sto tisuća kuna, s ciljem stjecanja nasljedstva

U razdoblju od početka 2013. do rujna 2016. godine, 65-godišnjak s područja Međimurske županije u više navrata putem internetskog bankarstva, nepoznatim osobama (najvjerojatnije s područja jedne od država afričkog kontinenta) uplatio je oko sto tisuća kuna, a sve s ciljem stjecanja višemilijunskog nasljedstva, javlja emeđimurje. Pošto do današnjeg dana nije dobio obećani iznos nasljedstva slučaj je prijavio policiji.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju ovakvim internetskim prijevarama te da olako ne povjeruju izmišljenom više milijunskom nasljedstvu i potom se upuštaju u sumnjive novčane transakcije jer tako vrlo lako mogu postati žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela. Osim što možete ostati bez novca, budite osobito pažljivi i kome dajete svoje osobne podatke jer ih netko može zloupotrijebiti, a vi postati žrtva krađe identiteta – apeliraju iz policije.

24sata.hr