Zmajevi sletjeli u Grčku: U nedjelju ih čeka četvrta kvalifikaciona utakmica 


Nakon priprema koje su Zmajevi odradili u Zenici, rano jutros su sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu odletjeli put Grčke, gdje će u nedjelju, 13. novembra, odigrati kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji.

Ovo je četvrta kvalifikaciona utakmica naše reprezentacije u grupi H u kojoj je prva Belgija sa 9 bodova, koliko ima i drugoplasirana Grčka. BiH je treća sa šest bodova, dok tri boda ima Estonija. Kipar i Gibraltar su bez bodova.

Zmajevi su jutros prije odlaska iz Sarajeva poručili kako su puni optimizma, fizički spremni te kako se nadaju da će nastaviti tradicionalno dobar uspjeh protiv Grka.

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević kazao je danas novinarima u Sarajevu da je utakmica protiv Grčke izuzetno važna i da neće biti nimalo lako.

“Ta tri boda su izuzetno važna. Imamo ambicije da napravimo dobar rezultat. Momci su dobro radili i trenirali uprkos povredama. Svi znamo da neće biti nimalo lako. Grci imaju i bodovnu i psihološku prednost”, kazao je selektor Baždarević.

Podsjećamo, meč BiH protiv Grčke na rasporedu je u nedjelju od 20:45 sati na stadionu Karaiskaki u Pireju.

Izvor: abc.ba