Odlučno “NE” zapostavljanju USK 


Na sjednici Parlamenta F BiH našao sePrijedlog Strategije prometa u Federaciji BiH za period 2016.-2030. godina, a u samom prijedlogu Krajina se našla sa “mrvicama” u rukama, sa dva projekta proširenja cesta do 2030. godine. No i to ćemo dobiti kad dođemo na red, jer nije to prioritet.

Najmlađa zastupnica, Azra Hadžić Bećirspahić (SBB) je reagirala na ovakav prijedlog, te predložila dodatne projekte za Unsko-sanski kanton: spajanje autoputem Krajine sa Sarajevom, te cesta Bos. Krupa – Bihać, također od svih zastupnika iz Krajine uz Azru Bećirspahić svoj prijedlog na ovu Strategiju je imao i Almir Zulić (DF) koji je zatražio uvrštenje projekata brzih cesta Cazin – Bos. Otoka i Bihać – Velika Kladuša. Predloženo je uvrštenje i nastavak realizacije izgradnje aerodroma i revitalizacije Unske pruge.

Ovo nisu jedina sredstva za koja se naša mlada zstupnica u Parlamentu Federacije uspjela izboriti. Nažalost sjednice Parlamenta se ne prenose tako da ne možemo vidje ti kako se koji poslanik u Federalnom parlamentu bori. Međutim rezultati Azre Bećirspahić Hadžić su vidljivi u svakom segmentu.

Izvor: glas-naroda.com