VLADA USK: Zbog “otežanih” uslova rada povećali platu vozaču i referentu za rad na kopir aparatu


Na sjednici Vlade USK-a održanoj 06.10.2016. godine, usvojena je Odluka o povećanju osnovne plaće od 20% za poslove vozača i referenta za snimanje sjednica i rada na kopir aparatu.

U vrijeme kada nam mladi podjednako odlaze iz svih gradova BiH tražeći u bijelom svijetu bolju egzistenciju. U vrijeme kada je radnička klasa nekadašnjih najboljih firmi na prostoru Jugoslavije okupirala Biro rada. U vrijeme kada se Bosanci i Hercegovci, građani svih a tako i USK-a bore za život, preživljavaju od socijalne pomoći, rada na crno, fizičkih poslova, te u isto vrijeme ne bivaju pravedno nagrađeni za svoj rad. U vrijeme kada teško zarađene diplome ne vrijede kao one kupljene. U vrijeme kada demobilisani borci i ratni invalidi nemaju ama baš nikakva prava (gledajući na to koliko su za razliku od vas zaslužili). U vrijeme kada su mediji preplavljeni apelima za pomoć, siromašnim, bolesnim, ugroženim građanima našeg kantona, u Vladi USK-a donosi se odluka vladajućih struktura, o povećanju plaće za zaposlene u Vladi USK.

Ništa to ne bi bilo tako čudno da isto to povećanje od 20% na osnovnu plaću, nije, kako se navodi u odluci, “za radna mjesta sa posebnim (otežanim) uslovima rada”, i to za poslove, opet kako se navodi u odluci “višeg referenta – vozača i višeg referenta za snimanje sjednica Vlade i rad na kopir aparatu”. Apsurd je to veliki draga, naša, skromna Vlado jer ako su to Vama otežani uslovi rada šta je sa Vašim građanima istog nam dragog kantona, koji rade i po 12 sati teške fizičke poslove, i to stvarno teške, za 300 KM minimalne plaće. Koji rade i na crno (a protiv čega se Vi i Vaša inspekcija žustro borite) da bi preživjeli i da bi svojoj porodici donijeli “crni” kruh kući.

Ako su za Vas otežani uslovi rada voziti automobil i kopirati Vaše nebuloze sa sjednica na kopir aparatima, na kojima, vidi se ništa pametno i ne zaključujete, onda se ja, prva, prijavljujem da se mijenjamo. Vi sjedite kod kuće, redovno se javljajte na Biro, šta je to svakih 60 dana, a ja ću da nekako iznesem te silne otežane poslove, za Vas, jer mi Vas je najiskrenije žao. Žalim Vas, jer ne bih da se slučajno pretrgnete od rada, ipak trebaju vam friške glave i prava leđa da možete i ubuduće donositi ovako apsurdne i sramotne odluke.

Neka Vas bude stid, svih naših građana primljenih na Biro koji imaju više staža gore nego u radničkoj knjižici, sve djece ovog Kantona, gladne, obespravljene osakaćenih za bezbrižno djetinjstvo. Neka Vas bude stid mladih koji odlaze, jer vide da u tim svojim foteljama radite za sebe i samo za sebe. Neka Vas bude stid, ako ikako znate značenje tog pojma.

Dragi naši čitatelji, Odluku o naknadi za “otežane uslove rada” zaposlenih u Vladi USK prenosimo u cjelosti:

Cazin.net
Cazin.net

Napominjemo: Za sve negativne reakcije, i bilo kakve posljedice čitanja ovog članka, ne odgovaramo. Obratite se svom porodičnom liječniku ili na adresu Vlade USK-a.

cazin.net