Pernaru ostaje imunitet, samo jedan član MIP-a bio protiv njega


Želim se prije svega zahvaliti Bogu jer sam svoju sudbinu predao u njegove ruke, potom svima koji su se molili da ne padnem u ruke masona koji me tuži, napisao je Pernar
Nakon osebujnog govora u četvrtak u Saboru i molbe kolegama saborskim zastupnicima da ga ‘spase od čudovišta’, saborskom zastupniku Ivanu Pernaru uslišane su želje i nije mu skinut imunitet.
Želim se prije svega zahvaliti Bogu jer sam svoju sudbinu predao u njegove ruke, potom svima koji su se molili da ne padnem u ruke masona koji me tuži, potom svim kolegama iz MIP-a koje su stale uz mene neovisno o stranačkom opredjeljenju, a onda i svima vama koji me podržavate u ovoj neravnopravnoj borbi.
Jedini član MIP-a koji je stao na stranu Hanžekovića (za skidanje imuniteta) je HDZ-ov Tomislav Klarić”, napisao je Pernar na svom Facebooku.
Podsjetimo, saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je u četvrtak skinuti imunitet zastupniku Živog zida Ivanu Pernaru, protiv kojeg je odvjetnik Marijan Hanžeković podnio privatnu tužbu zbog uvrede.
HDZ-ov Tomislav Klarić, koji je jedini glasovao protiv takvog mišljenja povjerenstva, rekao je kako unatoč slobodi govora, koju svaki zastupnik mora imati, zastupnici moraju biti svjesni težine svoje riječi.
Povjerenstvo je time nastavilo svoju dosadašnju praksu da odbija zahtjeve za vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika kada to traže privatni tužitelji. MIP prihvaća zahtjeve za skidanjem zastupničkog imuniteta kada to traži državno odvjetništvo ili sud.
Svoj prijedlog MIP upućuje Hrvatskom saboru koji donosi konačnu odluku, no u dosadašnjoj praksi uvijek je uvažavao mišljenje povjerenstva.
Sam Pernar cijelu je sjednicu snimao te ju je preko svog Facebooka uživo prenosio.
Nakon što je to ranije već učinio u sabornici, Pernar je i na sjednici MIP-a uputio uvrede na Hanžekovićev račun, te je i članove povjerenstva pozvao da ga zaštite od “monstruma”.
“Postavlja se pitanje do kuda seže sloboda govora, trebaju li postojati granice dobrog ukusa u nastupima. Smatram da podizanje razine javnog nastupa treba biti temeljeni zadatak Sabora i zastupnika, kao i da to treba ugraditi u Etički kodeks, a do tada pozivam sve zastupnike da uravnoteže svoje javne nastupe”, kazao je predsjednik MIP-a Žarko Tušek (HDZ). Dodao je kako je hrvatski jezik dovoljno bogat da zastupnici mogu birati riječi kojima o nekome ili nečemu govore.
Pernar je uvjeren da se njemu sudi tek “prividno”, dok se zapravo “sudi slobodi govora te pravu pojedinca da iskaže svoje mišljenje”. Ponovio je i kako Hanžeković preko medija koje posjeduje “reketari” sve koji su protiv njega.

direktno.hr