Aplikacija koja im je donijela 699 miliona evra ·


Iza i Samo Login, bračni par koji stoji iza kompanije Outfit7, treću godinu u nizu zauzeli su vrh liste najbogatijih ljudi u Sloveniji, prema tamošnjem listu Manager. Oni su osnivači i vlasnici 60% ove kompanije, koja inače ima fizičko sjedište u Londonu, a registrovana je (zbog poreza) na Kipru.

Outfit7 globalnu je slavu stekao izradom mobilne aplikacije Talking Tom koja je samo u prvih 19 mjeseci od lansiranja imala preko 300 miliona korisnika. Bračni par Login na osnovu tog je uspjeha 2014. godine došao na vrh ove liste s bogatstvom od 617,2 miliona evra, da bi se ono prošle godine povećalo na 855 miliona evra. Ove godine prvo mjesto u Sloveniji im je donijela svota od 699 miliona evra, koliko časopis Manager procjenjuje da su trenutačno “teški”.

Drugi suvlasnici kompanije Outfit7 nalaze se prema bogatstvu još i na 4., 12., 17. i 49. mjestu slovenske ovogodišnje liste najbogatijih.

Osim Talking Toma, Outfit7 trenutačno ima cijeli niz od 15 sličnih aplikacija, a počeli su se širiti i na YouTube gdje njihovi popularni likovi izdaju pjesme i razne video sadržaje – pregledane gotovo 10 milijardi puta.

Izvor: balkanandroid.com