Skandal /Sveštenik SPC-a uhapšen zbog pedofilije i posjedovanja kokaina 


Nezapamćeni skandal i seks-afera potresli su univerzitetski grad u američkoj saveznoj državi Oregon nakon što je sveštenik Srpske pravoslavne crkve uhapšen, a potom i optužen zbog seksa s maloljetnim prostitutkama i posjedovanja kokaina.

Srpski mediji su prenijeli da je za ova teška krivična djela optužen pravoslavni sveštenik Daniel James MacKay, Amerikanac srpskog porijekla, koji je službu obavljao u Crkvi Svetog Jovana Krstitelja u Eugene-u.

“Istraga protiv njega započela je nakon hapšenja jedne maloljetne prostitutke, koja je na saslušanju u policiji tvrdila da joj je glavni klijent bio upravo otac Daniel. Policija je morala da provjeri te optužbe, a jedini način koji se učinio kao najvjerodostojniji bio je da inspektori stupe u kontakt sa sveštenikom lažno se predstavljajući kao djeca. Kada je sveštenik navodno progutao mamac i zakazao susret u gradu, iz zasjede su se pojavili inspektori, koji su svešteno lice odmah uhapsili”, navodi izvor iz istrage.

Prilikom pretresa kod njega je pronađena i određena količina narkotika, za koji se ispostavilo da je kokain, zbog čega je svešteniku određen i pritvor.

Izvor: radiosarajevo.ba