Bravo, mladiću /Heroj iz Trebinja: Student skočio u rijeku i spasio život ženi 


Dvadesetdvogodišnji student iz Trebinja Stefan Milić spasio je iz nabujale Trebišnjice četrdesettrogodišnju sugrađanku koja je pokušala izvršiti samoubistvo.

Dok je šetao s djevojkom u poslijepodnevnim satima ispred Upravne zgrade Hidroelektrana na Trebišnjici, šetalištem između dva mosta, Milić je vidio u vodi ženu koja na momente nestaje i ponovo se pojavljuje na površini.„Ono što nikada neću zaboraviti i što me je ohrabrilo da potrčim prema vodi jeste susret naših pogleda“, govori Milić.

On kaže da mu je samo bilo bitno da ne zakasni.„Doplivao sam do žene, uhvatio je i jednom rukom vukao prema obali, dok sam drugom plivao. Kada sam je izvukao iz vode okrenuo sam je na stranu i lupao po leđima dok nije izbacila vodu. Toliko sam znao da učinim u tom trenutku“, priča Milić.U međuvremenu je njegova djevojka pozvala hitnu medicinsku pomoć koja je zbrinula ženu.

Stefan kaže da je tek nakon nekoliko dana i razgovora s ocem postao svjestan da je i on mogao da nastrada jer nije poznavao pravila postupanja s davljenikom, ali ističe da bi uvijek isto reagirao u sličnim situacijama.Stefan Milić već 17 godina trenira džudo i ima crni pojas. U Centru javne bezbjednosti Trebinje je potvrđeno da je Policijskoj stanici slučaj prijavljen 15. novembra u 16.30 sati.

Izvor: radiosarajevo.ba