IVAN PERNAR – Razlika između HRT-a i Federalne televizije BiH je kao nebo i pakao


Posljednjih dana saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar vrlo je aktivan u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje je gostovao i u emisiji “Paralele” Federalne televizije.
Nakon gostovanja u emisiji u kojoj je govorio o svom viđenju stanja u svijetu, regiji, BiH…iznio je i svoje dojmove o HRT-u, uspoređujući ga s Federalnom televizijom.
Ovo je njegova objava na Facebooku, koju prenosimo, zajedno sa snimkom emisije “Paralele” u kojoj je gostovao:
“Što reći nakon emisije Paralele? Voditelj Mladen Marić dao mi je priliku da govorim o temama koje su zabranjene na HRT-u, za razliku od Aleksandra Stankovića dozvoljavao mi je da završim misao ako sam to smatrao bitnim, nije bio agresivan nego tolerantan, nije rekao “ovdje će se pričati o čemu ja hoću”, već mi je dao da slobodno odgovaram na postavljena pitanja.
Usudio bi se reći da je između Federalne televizije i HRT-a razlika ne nebo i zemlja, nego nebo i pakao.
Na HRT-u je pakao i nesloboda, a za ljude koji drugačije misle tamo nema mjesta, osim u strogo kontroliranim uvjetima poput onih u emisiji Nu2.
Ovom prilikom zahvaljujem se i generalnom direktoru RTVFBiH Džemalu Šabiću na tome što daje prostor za emisiju poput Paralela kakvu je nemoguće zamisliti na strogo cenzuriranom HRT-u.”

totalinfo.hr