ZBOG ČEGA SE URUŠIO TORANJ BROJ 7? Novi podaci otkrivaju šokantnu istinu o napadu 11. rujna


Rezultati nove studije objavljeni na stručnom skupu u New Yorku dovode u pitanje službeni izvještaj iz 2001. godine, prema kojem je urušavanje gotovo svih zgrada WTC-a uzrokovao požar mlaznog goriva. Iako osjetljiv na toplinu, građevinski čelik je potpuno nezapaljiv, a istraživanja su pokazala da će prisutnost vatre samo značajno smanjiti jačinu građevinskog čelika, ali se zbog toga zgrada ne može urušiti.
Američki Nacionalni institut za standarde i tehnologiju i druge institucije već dugo vremena ukazuju na nelogičnost prema kojoj je Toranj 7 Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku jedina zgrada na svijetu koja se potpuno urušila zbog požara, piše britanski Express.
Podaci pokazuju da je, recimo, neboder Philadelphian gorio 18 sati pa je nakon gašenja ostao stajati. Kao i slučaj nebodera iz Španjolske koji je također gorio satima, ali se nije srušio zbog toga.
Toranj broj 7 nalazio se odmah preko puta u Twin Towersa i u njemu su bili smješteni uredi važnih sigurnosnih agencija poput CIA-e, američkog Ministarstva obrane i slični. Analiza videa pokazala je da je zgradu zahvatio plamen iznutra.
Toranj se nalazio oko 100 metara od gorućih tornjeva blizanaca i logično pitanje koje se nameće je: kako se zgrada zapalila iznutra?
Ostale građevine, kao što je poštanski ured pored Tornja 7 pretrpio samo štetu zbog dijelova koji su padali s drugih zgrada i prašine te je ponovno otvoren 2004. godine.
Kruže teorije prema kojima je Toranj 7 možda bio bombardiran, kako bi se zapalili svi osjetljivi podaci i informacije CIA-e i Ministarstva obrane, a neke teorija zavjera tvrde da je zgrada namjerno srušena kako bi se dobilo još veće opravdanje za bombardirenje u Afganistanu i na Bliskom Istoku.
Možda sudbina Tornja 7 može dati jasnije objašnjenje što se zapravo dogodilo “blizancima”. Dokaza za navodno bombardiranje još nema, a službeno, naravno, ta teorija nikad nije ni komentirana.
No, istraživanje koje je na Sveučilištu Aljaska proveo tim koji je vodio dr. J Leroy Hulse zaključio je da se Toranj 7 nije mogao srušiti od vatre.
“Naši preliminarni zaključci govore da vatra nije izazvala rušenje te zgrade”, rekao je na simpoziju Justice In Focus koji je održan u New Yorku

net.hr