MJEŠTANI OTKRILI ISTINU O NININOM GROBU: Niko od porodice ne dolazi, djeca nisu bila ni na sahrani! 


Kako kažu stanovnici Dubice, pratili su učešće njegove kćerke Sandre u “Zvezdama Granda“, kao i izjave pojedinih pjevača o Nini.

Ono što ih je pogodilo jeste činjenica da niko od pjevača, a još gore niko ni od članova porodice od koje neki danas toliko govore o njemu, ne posjećuje njegov grob u Kozarskoj Dubici.

“To je tužno. Bilo je tužno gledati to, a mi znamo kako jeste i šta je istina. On je sahranjen ovdje, u Bosanskoj Dubici. Niko od porodice ne dolazi. Spomen ploču podigao je njegov daidža (ujak, na srpskom, prim. aut.), a ne djeca i bivše žene. To i piše na spomen ploči“, priča gospođa iz Kozarke Dubice.

“Kasnije, prije oko dvije godine, Ninin prijatelj Neša na spomenik je postavio i knjigu na kojoj je ispisana emotivna poruka. Takođe, najvjerniji fanovi postavili su zvijezdu koja se jasno vidi. Sve to nije učinio niko od njegovih, nije učinila najbliža porodica“, ispričala je sagovornica.

“Ti najbolji brate

tako ću te zvati

u mom srcu živiš

tu ćeš i ostati

volio si život

imao si mladost

bio naša sreća

bio naša radost

sudbina ti nedade da dočekaš starost

Od Neše sa Porodicom“, piše na ploči u obliku knjige.

Kako kaže, Ninin grob bio je zapušten sve dok njegovi prijatelji nisu na sebe preuzeli njegovo održavanje.“Njemu deca ni na sahranu nisu došla. Sada, u oktobru, bila mu je godišnjica, i opet niko nije bio tu“, priča sagovornik.Podsjetimo, Amir Rešić Nino preminuo je u oktobru 2007. godine, u bolnici u Bijeljini, od perforacije pankreasa, izazvane alkoholizmom.

Izvor: bihac.club