Samuel Umtiti: Guardiolina Barcelona bila je dosadna za gledati 


Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola osvojio je s Barcelonom sve što se moglo osvojiti, ali ovogodišnje pojačanje Barce nije bilo toliko impresionirano Guardiolinim tiki-taka stilom.23-godišnji Francuz tvrdi da je uživao gledajući Barcelonu pod vodstvom Franka Rijkaarda, koji je bio trener od 2003. do 2008., a naredne četiri godine pod Guardiolom opisao je ”dosadne kao s****”. Bez obzira na to, Guardiola se smatra jednim od najboljih trenera na svijetu.

”Frank Rijkaard je bio trener i volio sam gledati njegov stil igre, način na koji oni čuvaju loptu. Niti jedna druga momčad to nije mogla raditi poput njih”, izjavio je Umtiti za France Football te nastavio:”Bila je to nevjerojatna kultura pobjeđivanja. Igrači se nikad nisu činili potpuno zadovoljnima. Gotovo nikad nisam propustio njihove utakmice. Nakon toga je postalo manje zanimljivo. Rekao sam svojim prijateljima:

”Volim Barcelonin stil igre, ali kad drže loptu deset godina, to je dosadno kao s****. Poslije je Barca ponovno evoluirala.”Samuel Umtiti bio je jedan od rijetkih prvotimaca koji je zaigrao u prvoj utakmici 1/16 finala Kupa kralja, a koju je Barcelona odigrala samo 1-1 kod Herculesa. Luis Enrique odmarao je u toj utakmici gotovo cijelu prvu momčad.

Izvor: dnevnik.hr